От 11.04. до 02.05. Меркурий, планетата на разума и комуникациите, ще преминава през знака Телец.

Разположението на планетата в най-стабилния и уравновесен знак от зодиака, ще насочи вниманието на повечето от нас към търсене на материална и емоционална сигурност от заобикалящата среда. Ако започваме работа или проект през периода, ще им се отдадем подобаващо и ще сме силно мотивирани да ги развием и задълбочим подобаващо. Ако започваме приятелства или връзки, те ще са с хора, които ще се задържат по-дълго в живота ни и с такива, които ще се окажат ключови и значими фигури за нас.

Престоят на Меркурий в Телец е добър за напредване бавно, но сигурно в някаква посока, както и за проявяване на постоянство и характер във връзка с нещата, които са важни за нас. Много е вероятно да се натъкнем на хора, които да ни обогатят или такива, които да стимулират израстването ни.

Най-благотворно ще се отрази преминаването на Меркурий през знака Телец на земните знаци Дева, Козирог и Телец, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях е възможно да се стигне до преподреждане на отговорностите в личния или в професионалния живот. Някои от тях ще стартират връзки, други ще предприемат по сериозни стъпки в настоящо партньорство, трети ще променят насоката в работата си, четвърти ще изграждат нещо важно, най-вероятно стабилна структура в някоя сфера на своя живот.

Огнените знаци Лъв, Овен и Стрелец се очаква да се чувстват финансово стабилни през периода. Възможно е да получат забавени плащания или възнаграждения.

Въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци ще отделят време на семействата и домовете си. Някои от тях ще се преобзаведат или ще започнат сериозен ремонт, други ще се погрижат за човек от своето семейство, помагайки му с проблем или отделяйки му достатъчно внимание.

Водните знаци Рак, Риби и Скорпион ще са на романтична вълна и по всяка вероятност ще развиват връзките си.