От 21.05. до 04.06. Меркурий, планетата на комуникациите, мисълта и общуването ще преминава през управлявания от нея знак Близнаци, най-общителния, любопитен и сръчен знак от зодиака.

През този период ще сме много дейни и пробивни, но също така няма да сме особено постоянни в решенията си. Много е вероятно нещата, с които се захващаме бързо да ни омръзват и да ги заменяме с нови.

Бихме могли да използваме тези близо три седмици за сключване на важни договори, кратки пътувания, взимане на изпити, учене на нови неща, подаване и попълване на документи, решаването на важни задачи, закупуване на средства за комуникация и транспорт.

Най-ползотворно ще се отрази пребиваването на планетата в знака на въздушните знаци Близнаци, Везни и Водолей, както и на хората с Асцендент или лични планети в тези знаци. Те ще бъдат много харесвани от заобикалящите и ще знаят как да постигат целите си по най-добрия за тях начин.

Огнените знаци Овен, Стрелец и Лъв ще са много печеливши във финансов план. Възможно е голяма част от тях да сключват добри договори и сделки или да получат забавени плащания.

Земните знаци Телец, Дева и Козирог ще са активни в обществен план и ще градят имиджа и кариерата си, доказвайки уменията и знанията си пред заобикалящите.

Водните знаци Риби, Рак и Скорпион ще се фокусират върху партньорските си взаимоотношения. Свободните представители на тези зодии ще се впуснат във флиртове и забавления и не е изключено някои от тях да започнат връзка през периода.