От 26.08. до 10.09. Меркурий, планетата на разума и комуникациите ще преминава през знака Везни, най-хармоничния, справедлив и консенсусен знак от зодиака.

През периода ще се стараем да избягваме конфликтите и ще се стремим към хармония във взаимоотношенията си с околните. Голяма част от нас ще са по-отстъпчиви от обикновено, както и доста по-склонни да виждат противоположната гледна точка във всяка ситуация. Поради тази причина пребиваването на Меркурий в знака, дава добра предпоставка за обсъждане на въпроси, които от известно време са болезнени и натежали. Не е изключено обаче да станем доста колебливи и трудно да взимаме решения, което от своя страна ще ни забавя и обърква на моменти. Така или иначе докато планетата се намира тук, е добре да предприемаме решителни действия, като подписване на договори, сключване на сделки, важни покупки и инвестиции, сключване на брак, както и разтрогването му. 

Докато Меркурий преминава през Везни най-добре ще се чувстват въздушните знаци Водолеи, Везни и Близнаци, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях може да се стигне до привършване на важни проекти и стартирането на нови. Не са изключени също така срещи с важни за тях хора, които могат да допринесат много за бъдещето им развитие и успех.

За водните знаци Рак, Скорпион и Риби периодът ще е много подходящ за задкулисни договорки и преговори. При тях може да се очаква да имат желание за отделяне от обществения живот и правене на неща в уединение.

Огнените знаци Лъв, Овен и Стрелец ще имат полза от социални контакти и от приятели. При тях наистина е много важно да се заслушват, какво им казват другите, защото е много вероятно някой да ги изненада с брилянтна идея или с добро предложение.

Земните знаци Козирог, Дева и Телец е възможно да стартират нови партньорства, както бизнес, така и лични, които с времето да станат наистина много печеливши и за двете страни. Във финансов план нещата се очаква да им се получават и да са пълни с идеи, които по един или друг начин ще ги отведат до върха.