Есента започва с ретрограден Меркурий, ретроградна Венера и обръщане на Юпитер в ретроградно движение. Това ще донесе на всички нас промени и ще ни подтикне да преосмислим живота си.

Сатурн, вашият управител, ще бъде в знака Риби през целия септември. Месецът ви ще започне с мощно пълнолуние правещо аспект точно със Сатурн, което ще ви донесе важно разкритие, свързано с връзката ви. Ако вие и партньорът ви живеете на различни места, е много вероятно той да дойде при вас или вие да го посетите. Също така може през целия септември да обсъждате в детайли варианти къде да живеете заедно.

Ретрограден Юпитер на 4 септември ще бъде в знака на финансите, Телец, което ще тласне всеки от нас да преразгледа своето финансово състояние, разходи и спестявания и да обърне внимание на семейния капитал. До края на годината Юпитер ще ви върне към стари финансови инвестиции, направени през 2011-2012 г. Например, ако имате недвижим имот от тези години, може да започнете да го давате под наем или да помислите за рефинансиране на заем или ипотека. От друга страна, може би през тези години сте направили първата покупка на апартамент и сега искате отново да инвестирате в жилище, но за да го направите, ще трябва да продадете някакъв друг стар имот.

При вас, Козирози, Юпитер ще бъде във вашия дом на любовта, което означава, че ще преразгледате темата за щастието и радостта в живота си. Например, може да започнете да посещавате психолог, който да ви помогне в тази сфера, или да потърсите решение за развитието на връзката ви и общото ви местоживеене. Ако планирате да имате дете, тогава е много вероятно да забременеете през този месец. За тези от вас, които вече имат деца, вероятно ще се наложи да промените нещо в обучението им – смяна на училище или нов частен учител за допълнителни уроци.

Септември ще е последният сравнително спокоен месец от годината, преди да се отвори Коридорът на затъмненията през октомври и да преживеем пълнолунието в Скорпион през ноември. Енергията на Коридора може да се усети един месец преди старта му, затова от 15 септември, новолунието в Дева, наблюдавайте внимателно събитията в живота ви.
Вие, Козирози, може да започнете ново образование или курс, да получите чуждестранен документ (паспорт или разрешение за пребиваване) или да отидете на пътуване до ново за вас място.

На 29 септември ще има мощно пълнолуние в знака Овен, което ще повлияе на вашия дом на недвижимите имоти. Най-вероятно ситуацията може да е свързана с кардинално решение по въпроса за пребиваването. Може или да се преместите, или внезапно да решите да си купите нов апартамент. Също така е възможно някой член от семейството ви да вземе важно решение свързано с недвижим имот и неговата продажба.