Аз съм типичното момиче. Онова, което си пада по лоши момчета, онези, на които не им пука.

Знаех го още тогава. През годините нещо се промени. Промени се мисленето ми и разбрах, че заслужавам много повече. Осъзнах, че не трябва да позволявам да ме разиграват, че няма страшно да останеш сама.

Как го разбрах и как се промених ли? Просто не мога да съм нечия опция. Ще бъда вярна приятелка, ще бъда до тях, но няма да си губя с времето с човек, който играе игрички. Отне ми време, но разбрах, че той просто не си заслужава. Той е типичното лошо момче.

А това е за теб, за останалите момичета, за онези, които не вярват в себе си и за тези, които просто трябва да ме изслушат.

Не се отказвай от момчето, което те харесва истински.

Не чакай да се промени, да се държи различно, да те нарани. Не очаквай, че ще избере теб, че ще промени мнението си. Хората съзряват на различна възраст. Не чакай да ти даде отговори, когато ти вече си ги открила.

Не отблъсквай приятелите и семейството си за някой, който не приема и не иска да приеме хората, които обичаш.

Не спирай да вярваш в любовта!

Не променяй външния си вид, интересите, мечтите си и себе си за човек, който няма да го оцени.

Не извинявай държанието му. Не прощавай толкова лесно. Трябва да знаеш колко струваш. Не се установявай с човек, който само те разиграва.

Не чакай да се извини, когато е имал толкова много шансове. Не те заслужава. Не очаквай да те обича по начина, който ти познаваш. Не му давай силата да има контрол над теб.

Не се страхувай да си истинска, да задаваш въпроси, да покажеш коя си и какво можеш.

Не обвинявай себе си, защото не знае какво иска и какво е да обичаш.

Не продължавай да му пишеш, когато не ти отговаря. Започни да живееш живота си, да си със семейството и с приятелите си. Инвестирай времето и вниманието си в човек, който няма да те предаде.

Спри да се съмняваш в себе си, защото той те кара да го правиш. Знаеш, че заслужаваш друго. Казвам ти го тук и сега. Разбери, че заслужаваш повече и си перфектна, каквато си, защото си себе си. Не се чуди днес, утре или следващата седмица дали е така. Освободи се. Позволи си да си с някого, който иска да е част от живота ти, да те обича и да се гордее с теб.

Заслужаваш повече. Знаеш го. Поеми си дълбок дъх и си вдъхни увереност. Пусни лошото момче да си тръгне, защото животът тече. Наслаждавай се и скоро ще срещнеш момчето, което ще сваля звезди за теб. Той ще те накара да забравиш всички останали.