Понякога не всичко е такова, каквото изглежда на пръв поглед. Това важи с пълна сила и за снимките, които ще видите. Снимки ли казахме? Извиняваме се, всъщност става дума за изключително реалистични скулптури, в който е изобразен и най-малкият детайл. 

Представяме ви част от най-добрите произведения, създадени от 1973 г. до днес, намиращи се в музея "Museo de Bellas Artes de Bilbao". 

Смятате, че това е капан? Не, това е просто клошар, скрит в кутии. 

А, да, и автопортрет на създателя на скулптурата.

Забелязахте ли колко детайлни са краката, ръцете, бръчките и ноктите на тази възрастна дама? И в допълнение на това очите и изражението на лицето й, които предизвикват у всеки страхопочитание...

Трудно е да човек да повярва, че капките и порите на кожата не са истински, а направени от смола и масло!

Можете да си мислиш, че това е истински модел, но грешиш. Обърни внимание на текстурата на кожата, косата, вените и рождените белези... 

Като истински са, нали?

Толкова са реални, че ти се иска да ги докоснеш, за да се убедиш в противоположното. Истината е, че са изработени от силикон. 

Това със сигурност е едно от най-впечатляващите произведения. Само погледни блясъка в косата на новороденото и малките стиснати юмручета! А клепачите... Впечатляващо! 

Извинявайте, но защо спите в музея? Господине?