Всички въздишаме по романтичните истории в любимите ни филми, но когато екранната двойка пренесе емоциите си в реалния свят, успяват да спечелят вниманието и любовта ни напълно безрезервно.

Това се отнася и за звездната двойка Кит Харингтън и Роуз Лесли. Двамата са част от екипа на култовия сериал "Игра на тронове" и се влюбват именно на снимачната площадка. Кит се превъплъти в Джон Сноу, а красивата Роуз изигра ролята на Игрит. Героите им са влюбени в самия сериал и тези емоции се пренасят и в личния живот на актьорите.

Екранната любов, която доведе до истински чувства

"Героите ни се влюбиха на екрана, преди нас. Искрата между нас припламна, докато снимахме втория сезон на сериала в Исландия", разказва Кит в интервю от 2016 година.

Връзката на звездите от "Игра на тронове" е толкова интересна за обществото, защото двамата не само не спекулираха с любовта си, но и бяха изключително потайни. Двамата криеха връзката си допреди 3 години, когато най-накрая се появиха заедно на светско събитие.

Съвместен живот и шега за 1-ви април

Двойката заживя заедно през 2017 година и въпреки че Кит сподели новината по телевизията отново бе изключително потаен.

"Тази връзка е колко моя, толкова и на Роуз и не искам да коментирам нещо, което би я накарало да се чувства неудобно", споделя актьорът за списание "Esquire".

Малко след като заживяха заедно, Кит успя да разстрои половинката си, след като сложи отрязана главата в хладилника на Деня на шегата. Крайният резултат бе разплаканата от ужас Роуз, която заплаши звездата от "Игра на тронове", че ако отново го направи, всичко между тях ще приключи.

Романтичното предложение за брак

Оказва се, че предложението на Кит не е било планирано по този начин. Двойката била на почивка в провинцията, когато актьорът решил да поиска ръката на половинката си.

"Имах съвсем различна представа за предложението. Исках да провеся няколко лампички през клоните на дърветата и да направя всички подобаващи романтични жестове, но бяхме на почивка и се намирахме под това красиво нощно небе, до нас имаше огън и червено вино и нямаше как да не го направя", разказва Кит.

Сватбата и празненството

Въпреки че пазеха връзката си възможно най-далеч от папараците, Кит и Роуз поканиха 200 души на сватбата си на 23 юни 2018 година. Церемонията се състоя в прекрасна малка църква в Шотландия и бе последвана от прием в семейния дом на Роуз, замъка "Уортхил" в Абърдийншър.

Множество от екипа на "Игра на тронове" присъстваха на сватбата, включително Емилия Кларк, Питър Динкладж, Софи Търнър и Мейзи Уилямс.

През 2019 година щастливата двойка отпразнува годишнината си от сватбата изключително семпло и в тесен семеен кръг. Явно са от тези звездни семейства, които никога няма да свикнат с прожекторите на славата и ще останат загадка за всички нас.

Приказната история на Кит и Роуз е сред една от любимите в съвременния Холивуд и ние сме на същото мнение. На вас харесва ли ви модерната любовна история на Джон Сноу и Игрит?