Какво е усещането да се докосваш пръв до актуалните модни тенденции и технологични достижения в козметиката, да разширяваш познанията и уменията си, както и кръга си от познати и приятели, и да чувстваш, че принадлежиш към едно цяло. Това ще ни разкажат 5 вдъхновяващи жени, представители на Avon. Чрез своята мотивация, чар, самочувствие и компетентност те имат силата да променят света и да създават красота. Петте дами са избрани за първи път в 15 годишната история на Avon в България да украсят корица на брошурата на компанията, която достига до хиляди жени и момичета.

Днес ще ви срещнем с Вяра Петкова:

Вяра Петкова става Представител на Avon от 2 години. За възможността да е част от компанията за жени научава от майка си. Има интереси в областта на грима и когато навършва необходимата възраст, не се колебае да се присъедини към компанията. Отбелязва, че ролята й на Представител и дава възможност за обогатяване на контактите й и за създаване на нови познанства.

Често в приказките героините имат един отличителен белег, който ги прави по-различни и красиви от околните. С какво според теб жената е най-красива?

Смятам, че естествената красота е тази, която трябва да се цени и подчертава. Тъй като аз общувам предимно с млади хора, често им обръщам внимание, че е достатъчно само да подсилят най-хубавите си черти, за да бъдат забелязвани и отличими. Това се отразява и на самочувствието и на отношението от страна на околните. Аз например имам много чувствителна и още млада кожа, затова не обичам да използвам много грим в ежедневието. Избирам само това, с което се усещам добре. Използвам фон дьо тена Avon Calming effects, който озарява кожата и придава свеж вид на лицето, прикрива несъвършенствата, без да придава ефект маска.

Като представител ти си най-близо до актуалните тенденции и нови продукти в грима и козметиката. Търсят ли твоето мнение приятелите ти какво е подходящо да тях?

Често се срещаме с приятелки, обсъждаме тенденциите и се забавляваме да изпробваме нови продукти. Аз, разбира се, имам възможността да съм сред първите, които пробват новите неща, а пък обученията, които ни осигурява Avon ми дава по-широки познания. Така че наистина съм винаги с една крачка пред останалите относно модните трендове. Това определено ми дава възможност не само да се вслушват в съветите ми, но и да им се доверяват.

Ако хванеш златната рибка, какво би си пожелала?

Като всяко момиче и аз от малка си мечтая да бъда принцеса. По време на фотосесията моята мечта стана реалност. Чувствах се вдъхновена и много специална. Всяка една от нас 5-те, които бяхме избрани за първи път в България да бъдем лица на корицата усещаше уникалното отношение и внимание. Това ме вдъхнови да не изоставям нито една от мечтите си, колкото и смели да са те. Още повече, че в света на Avon наистина се случват приказни неща.

Има ли отражение в реалността платформата на Avon „Твоята красота променя света“?

Аз общувам предимно с млади хора, а те са тези, които са по-адаптивни и имат желание да променят – себе си и света около тях. Виждам как момичетата, които се чувстват красиви предават своята енергия на останалите, как мотивират и околните, дават пример. Наблюдавам промяната и при близките ми хора, на които често правя подаръци с продукти на Avon. Дори само едно червило или спирала могат да накарат една жена да погледне на себе си с други очи и това моментално се отразява и на настроението и на самочувствието и на излъчването й.