Страхът от това да те наранят отново е това, което те спира да излезеш в петък вечер. Това е причината да спираш прогреса си и да се държиш като малко дете.

Кой те е наранил толкова?

Хората няма да те попитат, но си го мислят. Те се чудят кой ти е причинил това, какво те е накарало да се затвориш в себе си. Не си била във връзка от дълго време. Ти просто съществуваш, а не живееш живота си.

Не мога да си те представя с някого, защото не те познавам във връзка.

Ти също не се познаваш. Била си някой друг във връзката си. Моментите, в които си била честна, всичко се е изпарявало. Урокът, който си научила е, че хората се влюбват в идеята за някого, а не в човека.

Страхът от това да те наранят отново се изразява чрез други страхове. Страх те е да седиш по средата на кино залата, да направиш нещо, което е извън планираното. Ти колекционираш страхове, а те всички сочат към първоначалния, който е и най-големият ти враг.

Ако не ти харесва да поемаш рискове, животът ти винаги ще е еднообразен. Ти предпочиташ той да е такъв. Не искаш неочаквани обрати, различни от тези, които очакваш. Вече си го направила и виждаш какъв е резултатът.

Харесваш комфорта, макар и той да те убива. Хващаш се за всичко, което би те накарало да забравиш за случващото се. Сигурно си много изплашена.

Ти си се затворила по начин, по който ти си единствената, която може да те разочарова. Не е ли така? Измислила си всичко. Ти не разбираш как останалите харесват да са във връзка с всичките ѝ минуси и плюсове.

Трябва да разбереш това: изпускаш много. Изпускаш всяко нещо в живота, което си струва. Какво ли? Удоволствието, радостта, вълнението, секса, грешките, които няма как да не допуснеш. Твоят живот е просто едно съществуване. Жертваш всичко за стабилността си.

Страхът от това да те наранят отново е причината ти да се нараняваш сама. Излез. Излез от черупката си, защото трябва да живееш живота си. Твоята дисциплина и отдаденост са илюзия. Ти си безсилна, защото нямаш силата да контролираш живота си. Ако искаш да промениш това, трябва да отвориш сърцето си - това е единствения начин.