Опитвах се да напиша този призив дълго време, но физически нямаше как да го постигна. Но дойде ден, в който вече се чувствам добре и смятам, че трябва да ви разкажа историята си. Трябва да ви кажа всичко, защото имам нужда от цялото ви внимание.

Бях омъжена за най-невероятния мъж в продължение на 26 години. И планирах да прекарам поне още 26 с него. Но съдбата имаше други планове.

Един ден двамата със съпруга ми отидохме до спешното отделение, беше 25 септември 2015 година. След няколко часа и няколко теста докторът вече имаше отговор на въпроса “Защо ме боли отдясно, не е ли просто апендицит?”. Оказа се, че не е. Беше рак на яйчниците.

И така, рано сутринта на 6-ти септември, се запътихме към дома ни. Вървяхме в мълчание, но сякаш имаше и малка доза облекчение, защото и двамата осъзнавахме, че поне знаем каква е причината. А трите ни деца… те вече бяха големи.

Новината разтърси света ни и изведнъж всички планове, които имахме за бъдещето, трябваше бързо да се променят. Всички предстоящи пътувания, срещи, мисли за смяна на работата – всичко сякаш просто изчезна.
Само за една нощ бяхме превключили на нова вълна – мисли единствено за тук и сега.

Съпругът ми е чудесен и няма човек, който да не го обикне на мига. При мен това се случи само за ден.

Запознаха ни приятели. Срещнахме се в ресторант, без да сме се виждали никога преди това. Бях на 24 и отидох, без да имам каквито и да било очаквания. Дори обмислях различни причини, за да отменя срещата. Но към края на вечерта вече бях сигурна, че той е човекът, за когото искам да се омъжа.

А той? Той го разбра след година.

Животът ни заедно беше прекрасен. Той винаги се грижеше за мен, изненадваше ме със странни закуски в неделя сутрин, вълнуваше се заедно с мен, когато очаквахме всяко едно от трите ни деца, винаги ме подкрепяше и успокояваше.

Ето защо смятам, че той заслужава да получи същото. Е, ще се омъжиш ли за съпруга ми?

Искам да имам повече време с него. Искам да имам повече време с децата. Искам да имам повече време, за да се забавлявам. Но това няма да се случи. Може би ми остават само още няколко дни на тази планета. Защо тогава го правя?

Искам съпругът ми да започне нова красива любов. Не искам да бъде сам. Смятам, че той може да направи всяка една жена невероятно щастлива. Възможно е тази жена да си ти?

С цялата ми любов,

Ейми