Може би това означава да приемеш, че вече не можеш да се справиш.

Това означава, че вече не можеш да се върнеш към начина, по който си започнала. Вече не можеш да върнеш топлината, която сте споделяли. Искрените усмивки и погледи на благоговение, които сте си разменяли. Комплиментите, целувките нарочно, случайните чувствени ласки. Колкото и да се опитваш да ги върнеш обратно, дори и да сте обединили сили, просто няма да работи вече. И да, няма да можеш лесно да разбереш защо.

Може би това означава да изтриеш всички осезаеми спомени, които имате.
Това означава изтриване на всички снимки, изтриване на номера му за контакт и съобщения, изхвърляне на всички подаръци и изгаряне на всички писма. Дори копнеещото ти сърце да те разубеждава да се отървеш от него, знаеш, че не трябва да държиш на неща, които ти напомнят за край. Край, който те оставят разбита. Край, който се случва за урок. Край, който е маркер на раздялата по болезнени, но съществени причини.

Може би това означава да възстановиш отношенията си с любимите си хора и със себе си.

Това означава да разбереш кой е бил до теб през цялото време. Хора, които наистина са те обичали и са се грижили за теб. Може би е време да се съсредоточиш върху тези, които заслужават, защото може да си заета да търсиш диамант, когато вече притежаваш злато. Преоцени всички в живота си и се наслади на добро качество на връзката там, където има истинска любов - не само онази романтична истинска любов, но истинска обич във всеки аспект. Може би това е, от което се нуждаеш все още, за да растеш и да бъдеш законно готова за романтика. И разбира се, възстанови връзката със себе си. Първо завърши живота си, като си независима, даваш си всичко необходимо и се научиш да бъдеш щастлива сама.

Може би това означава да се отдадеш на честен живот.

Това означава да достигнеш мечтите си, щастието си, определението си за успех. Хубавият живот не е само да притежаваш целия лукс, нито дори да носиш титла, но също така е и да доказваш нещо на света, като знаеш и живееш целта си. Защото понякога хората, които си избрала да посрещнеш в живота си, са големи спънки, които ти пречат да постигнеш целите си. Трябва да ги пуснеш, защото те просто заглушават напредъка ти, преструвайки се, че са с теб в изкачването, но всъщност разбиват всяко стъпало на стълбата ти. Трябва да ги пуснеш, защото те чака нещо по-голямо от връзката ти с тях.

Може би това означава да приемеш факта, че е предназначен за друга душа.

Това означава да си готова да го видиш с някоя друга. Някоя, която го завършва. Някоя, която е създадена за него с печата на съдбата. Може да боли. Много. Но да пуснеш означава да учиш себе си да се радваш за него... И за себе си. Това означава да си щастлива въпреки това изтръпване, което изпитваш, щом го видиш в обятията на друга, защото знаеш, че съдбата играе своята част, за да те доведе до душата, за която си предназначена. Душата, която може да те обича така, както се нуждаеше да бъдеш обичана.

Може би това означава да го пуснеш - в крайна сметка да бъдеш хладна с този човек, без да оставяш миналото ти да щипе частица от обновеното ти сърце.