Циститът е най-често срещаното заболяване на пикочния мехур и за съжаление засяга все повече дами. Най-явните симптоми са често ходене до тоалетната и усещана на парене и болка по време на уриниране. Неприятно, нали?

Истината е, че колкото и невероятно да звучи, сексът много често може да предизвика цистит при жените.

Защо?

Въпросът има логично обяснение – при сексуален контакт бактериите, причинители на цистит навлизат през входа на уретрата (който е в непосредствена близост до влагалището) в пикочните пътища на жената и лесно могат да предизвикат възпаление.

Можем ли да избегнем цистита и да се предпазим? Да, ако спазвате едно просто и лесно изпълнимо правило: винаги пишкайте след секс, за да изхвърлите навлезлите в уретрата микроорганизми.

Бурният и интензивен секс, рязко повишава опасността от цистит. Затова специалистите препоръчват да се изпият 2 таблетки Уринал Акут след секс – така ЦИСТИТЪТ ще е ПОД КОНТРОЛ.

А защо циститът се появява предимно при жените? Поради анатомични особености на женското тяло – жената има широка и къса уретра, намираща се много близо до ануса, а около него винаги гъмжи от бактерии.

Ако почувствате парене при уриниране и често се налага да посещавате тоалетната, винаги имайте предвид, че тези симптоми най-често показват начало на цистит. Можете да си помогнете естествено и безопасно с Уринал Акут - най-предпочитания продукт в тази категория, поради бързия му ефект и лесен прием. Ще го намерите в аптеките без рецепта, а също и тук

Как да разпознаете цистита, можете да видите ето тук.