Надявам се един ден да осъзнаеш, че аз бях най-хубавото нещо в живота ти.

Обичах те безусловно през цялата ни връзка. Пренебрегнах всеки твой недостатък. Исках да си щастлив. Вярвах в нас, но не бях достатъчно добра за теб.

Това, което боля най-много, бе да те гледам как си тръгваш без никакво усилие. Опитах се да бъда тази, която ти искаше, за да не приключат нещата по този начин.

Надявам се да си щастлив днес. След месеци безсънни нощи и много сълзи, опитвайки се да открия надежда в бутилката с алкохол, съм добре. Отне ми време да се възстановя, но съм тук, по-добре съм от преди и съм уверена, че така е по-добре.

Не мога да кажа, че беше лесно, но си заслужаваше. Карахме се често с най-добрата ми приятелка, защото ти пишех пияна.

Помня как един мъж се приближи в една от тези нощи в бара, докато спорихме с нея и ми каза:

"Звучиш така, сякаш си дала сърцето си на човек, който не си е заслужавал. Най-доброто нещо, което можеш да направиш, е да продължиш напред и да откриеш щастието, защото веднъж щом той види, че можеш без него, ще му залипсваш и ще му се иска да не те е изпускал. Обещай ми, че поиска ли да се върне при теб, ще му обърнеш гръб, както той е направил с теб!“

Тези думи ме шокираха. Преди да чуя това, нямаше да се замисля дали да те приема обратно, или не. Този непознат видя повече потенциал в мен, отколкото ти за цялата ни връзка. Ти винаги ме караше да разчитам само на себе си, а той ме окуражи да открия щастието в себе си.

Този човек ми помогна да осъзная, че съм глупачка, ако искам да си те върна.

Надявам се да е прав.

Надявам се някой ден, докато гледам снимките ни, да осъзная, че аз бях тази, която ти даваше щастие, а не ти на мен. В този ден ще прегледам старите ни съобщения и ще оценя всеки път, в който съм ти казала да се пазиш, прибирайки се.

Толкова пъти съм те слушала, а ти мен никога.

Надявам се да осъзнаеш, че никое друго момиче няма да се отнася към теб така, както аз.

Надявам се, когато погледнеш телефона си и видиш празния екран, ще ти липсват дните, в които ти пожелавах денят ти да е прекрасен.

Надявам се нашата песен да тръгне по радиото, когато си сам и ти липсва да имаш човек до себе си.

Ти приемаше всичко това за даденост. Но сега ме няма и няма да се върна.

Следващия път, когато искаш да ми пратиш смс с текст „Липсваш ми!“, давай и го изтрий преди да го изпратиш. Аз бих си липсвала също.