1. Не позволявай на други хора да оказват влияние върху настроението ти.

Чести не осъзнаваме до каква степен стресът, който преживяваме, всъщност идва от друго място, от други, чужди емоции, от други, чужди преживявания.

2. Когато възникне проблем, поеми си дълбоко въздух и потърси решение.

Не се тормози какво би могло да бъде. Приеми какво е и помисли как можеш да го подобриш. 

3. Започни да заглушаваш гласа на егото си.

Не се опитвай винаги и за всичко да доказваш правотата си. Защото, ако другият не приеме гледната ти точка, това ще те накара да се чувстваш неразбран и отхвърлен. И... да се оплакваш, гласно или негласно.

4. Намери време за малко физическа активност през деня.

Спортът или дори простата разходка сред природата прояснява мислите, помага за освобождаването на гнева и връщането към вътрешния мир. А оттам - и към усещането за удотворение и покой.

5. Бъди търпелив към себе си. Прояви разбиране. Окажи си подкрепа. Осъзнай, че правиш най-доброто, на което си способен.

Не се критикувай, не бъди строг със себе си, не сочи с пръст неуспехите си. Потупай се по рамото и си кажи: "Дотук добре, следващия път - още по-добре!"

6. Потърси това, което те карат да се чувстваш по-добре.

Може да е посещение на любимата ти книжарница, или да се обадиш на някой приятел или просто да поседиш на терасата с чаша вино в ръка. Подари си мигове на блаженство - заслужаваш ги!

7. Направи нещо мило за някого.

Това ще те накара да почувстваш прилив на позитивна енегия и любов. Това ще те накара да замениш негативизма с позитивизъм.

8. Пий много вода и яж полезна храна.

Обърни внимание на тялото си. Погрижи се за него. И ще видиш как то ще се погрижи за усмивката в душата ти...

9. Отдели време да починеш и да презаредиш батериите си.

Не подценявай нуждата от време само за себе си. Време, през което да останеш насаме с мислите си. Да се обърнеш към енергията вътре в себе си...

10. Легни си рано и на другия ден стани рано.

Да, ако си направил всичко това (а дори и да не си!), легни и рано. И стани рано. Посрещни слънцето, Посрещни новия ден. Посрещни живота. И ще видиш колко различно ще започнеш да живееш...