Историята стартира през 2017 година, когато гражданин на Ню Йорк открива гнездо в леглото си с два розови зародиша. За да се оправи със обстановката, той се обадил на специалисти по дивата природа - Кристина и Майкъл, които разпознали, че дребните бебета са катерици.

Гнездото на майката било разрушено от строителни дейности. И бременната катерица не мислела за нищо друго, с изключение на това, да се качи в чужд апартамент на 10-ия етаж и да роди бебетата си върху възглавница, а по-късно да изчезне в незнайна посока.

Една от катеричките скоро починала, а другата оживяла и била наречена Палечка. Кристина и Майкъл се пробвали да я хранят. Никой не знаел по какъв начин да направи това – катеричката изглеждала прекомерно мъничка и нежна. Катеричката хапнала с апетит мляко от дозатор за бебешки лекарства и започнала да наддава. Кристина и Maйкъл бързо установили, че няма как да пуснат животинката в дивата природа - просто нямало да оцелее. Всичко, което двойката можела да й предложи било уютен дом и живот като на домашен любимец.

Днес катеричката Палечка се радва на любов и много привързаност към стопаните си. Обожава да дреме в скута им под звуците на телевизора. Обича да похапва авокадо, спанак, рукола и домати. Нетипична диета за една катеричка, не мислите ли?