Кимбърли Бланкеншип е майка на две деца и споделя, че никога през живота си не е била в по-добра физическа форма благодарение на строга диета и стриктен фитнес режим. Въпреки възрастта си, тя разказва, че всяка година участва в състезания по бодибилдинг.

Дамата споделя, че е започнала да вдига тежести още в колежа и не е спряла да тренира през целия си живот, а от любопитство и заради съпруга си започнала да посещава състезания по бодибилдинг като зрител.

След като отива на едно такова състезание през 2009 г., Кимбърли решава, че повече не иска да бъде зрител, а иска да се състезава. Така тя се явява на първото си състезание, когато е на 45 години.

Сега Кимбърли е на 52 години и следва строга диета. За състезание се подготвя в продължение на 16 седмици, вместо за обичайните 12, за да избегне травми. Когато не се състезава, Кимбърли тежи 60,5 кг, а за състезание смъква 2 кг и половина, за да бъде фините 58 кг.

„Започнах да вдигам тежести в колега и продължих да го правя дори след като се омъжих през 1990 г. Съпругът ми беше бодибилдър и ме заведе на няколко състезания. През 2009 г. отидохме на щатското състезание на Алабама и тогава реших, че искам да се състезавам, спомня си Кимбърли. Наех треньор, който да ми помогне да се подготвя за първото си състезание. Тренировките ми всъщност не се промениха много, но разбрах, че „чистата“ диета е начинът да постигна физиката, която търсех. Започнах да следвам диета, богата на протеини и бедна на въглехидрати, в продължение на 12 седмици. Така се явих на първото си състезание, когато бях на 45 години, и веднага се зарибих.“

След това Кимбърли започва да се явява на 2-3 състезания годишно и най-накрая получава професионалната си членска карта за бодибилдър, когато е на 50 години. „В момента определено съм в най-добрата си физическа форма и вярвам, че здравословният начин на живот – с чиста диета и много упражнения, е разковничето да изглеждаш добре и да се чувстваш млад. Повечето хора са изненадани, когато чуят възрастта ми, но аз винаги им отвръщам, че възрастта е просто число.“

„Тялото, с което сме родени, е единственото, което някога ще имаме, няма как да го заменим с нов и по-добър модел, когато го износим“, казва Кимбърли.

Тя се храни 5-6 пъти на ден, но не се лишава от десерт, когато не се готви за състезание. На хората, които искат за първи път да се занимават със спорт, тя казва: „Винаги казвам на хората, че никога не е твърде късно да започнете да се храните здравословно и да тренирате. Моят съвет е да си поставяте реалистични цели – не се опитвайте да се състезавате с хората, които виждате в социалните мрежи. Най-важното е да ставате по-добри от себе си, в това е истинската победа“.