Ако си започнала да тренираш и си положила огромни усилия да отслабнеш, сблъсъкът с кантара може да е доста тежък, особено когато откриеш, че почти нищо не си свалила или по-лошо – дори си качила 1-2 кг. Когато се оплачеш на приятелките ти, те ти казват – „Спокойно, натрупала си мускули!“, но някак не ти се струва убедително – все пак колко повече могат да тежат мускулите? Е, със снимките на една майка днес ще ти докажем, че наистина мускулите тежат много повече от мазнините и числото, което виждаш на кантара, всъщност е без значение.

Ейдриен Осуна е майка на четири момчета и от години се борела с наднорменото тегло – пробвала всякакви диети, но ефектът бил само краткотраен. Накрая тя решила, че ключът към здравето и добрата форма са редовните тренировки, а не гладът.

„Свалих 27 кг и спрях да пазя диета (винаги след диета качвах отново същите килограми и ми беше писнало от йо-йо ефекта)“, пише тя в своя блог. „Започнах да вдигам тежести и просто се влюбих в тренировките. „Прекроих тялото си без диети. Вместо това започнах да вдигам тежести 4 пъти седмично. След една година вече нося 3 размера по-малки дрехи, въпреки че кантарът не е мръднал. Всички ми казват колко добре изглеждат и ме питат колко килограма съм свалила.“

Миналата седмица Ейдриен публикува снимки на своя прогрес. Както можете да видите, за една година тя е свалила само 1 килограм, но изглежда в много по-добра форма – мазнините са се стопили, фигурата ѝ е по-стройна.

За горната лява снимка Ейдриен казва, че не е била бременна, просто такъв е бил резултатът от много диети - точно никакъв. За да постигне днешните резултати, Ейдриен редовно ходи на фитнес и е започнала да спазва режим, при който периоди на нормално хранене се редуват с периоди на ограничен прием на калории или определени храни, но като цяло тя е спряла да гладува и е загърбила строгите диети.

Историята на Ейдриен отново ни показва, че по-сигурен начин да следим прогреса си е чрез мерките, а не чрез кантара, защото кантарът не отчита разликата между мускули и мазнини.