Начална учителка носи бански за първи път в живота си, след като е свалила 95 килограма, а близо 5 килограма излишна кожа са премахнати с операция. На 29-годишната Малъри Бютнър от Канада й бил поставен стомашен байпас преди две години, след като теглото й достигнало почти 180 килограма и благодарение на това тя достигнала до 84 килограма. На 30 юни, за да завърши трансформацията си, Малъри се подложила на две операции, с които били премахнати близо 5 килограма отпусната кожа от стомаха и ръцете й.

След като никога не е обличала бански през живота си, дори и в джакузито в собствената си градина, щастливата учителка отпразнувала събитието като си закупила пет нови бански костюма от две части. Но дамата заплатила скъпа цена за новото си тяло - в това число хирургични усложнения и раздяла с бившия си годеник, който не можел да свикне с новия й начин на живот.

Днес храбрата брюнетка открито говори за "живота си след минаването под ножа", за да насърчи и други хора, които са изгубили надежда, да потърсят помощ. Малари разкрива: "Никога не бях обличала бански през живота - беше ме страх да си сложа дори и за да вляза в джакузито в задния си дворЖивея за банските сега. Нося ги всеки ден. След операцията отидох и си закупих пет нови. За първи път се чувствам сякаш външния ми вид отговаря на духа ми". Теглото на Малъри е било проблем през целия й живот. Едва на 10-годишна възраст тя е достигнала до 90 килограма, а на 18 цифрата достигнала 130 килограма. По времето, в което завършила университета на 20, Малъри тежала 166 килограма.

Тя обяснява: "Винаги съм била по-едра. Имам по-голяма сестра и се хранехме еднакво, но тя винаги е била с нормално телосложение. В училище бях най-едрото дете в класа. Бях на 8, когато за първи път започнах диета. Майка ми винаги се опитваше да ме храни здравословно, но като дете ми харесваше да ям чипс и пица. След това в гимназията започнах да пия много фрапета и да ям във веригите за бързо хранене". Когато нищо друго не проработило, Малъри се обърнала към диетата на доктор Бърнщайн за помощ.

Тя разказва: "Това беше екстремна диета, при която ядях по 500-800 калории на ден. Беше ужасно, но свалих 36 килограма и бях щастлива". Въпреки това програмата струвала по 600 долара на месец, което било непосилно за Малъри, когато си купила къща. Когато увеличила ежедневния си прием на калории до 1500, метаболизма й се борел с това и започнала отново да трупа килограми. Тя пояснява: "Този вид ограничения са наистина трудни за тялото. Когато се опитвах да спазвам балансирана диета с пълнозърнести храни, просто започнах да вървя назад. Веднъж имах нервен срив в лекарския кабинет и тогава ми бе препоръчана операция. Първоначално мразех идеята. Мислех, че не се нуждая от операция, тя ми се струваше като лесен изход.

Мислех, че отново мога да отслабна по естествен начин, както бях успяла и преди. Бях толкова разстроена, че се обадих на сестра си плачейки. Тя ме подкрепи и каза да го направя. Тя знаеше, че винаги съм се хранела добре и се опитвах да бъда активна, но нищо не работеше. В крайна сметка се наложи да преглътна гордостта си". След години на неуспешни диети, Малъри послушала препоръката на лекарите и след консултация през ноември 2013 й била назначена операция за следващия май. Въпреки това в един обрат на съдбата, наскоро сгодената млада жена била принудена да избира между здравето си и бъдещия си мъж. Тя разказва: "Бях сгодена в този момент, а операцията бе насрочена за два месеца преди сватбата. Той не ме подкрепяше и харесваше нещата такива, каквито си бяха. Смятам, че той мислеше, че не бих го обичала след като отслабна. Отменихме сватбата няколко дни преди събитието и никога след това не сме си говорили повече. Това беше най-трудното нещо, но се наложи да направя избор да бъда щастлива. И двамата продължихме напред и се надявам и той да е щастлив."

Операцията беше успешна и първите шест месеца след нея, Малъри сваляла по 9 килограма на менсец. Тя се отказала от въглехидратите за 12 месеца и дори сега продължава да яде храната си върху "чиния" от хляб, за да контролира порциите си. Малъри заявява: "Това просто показва колко отчаяна бях. Не бих могла да го направя сама. Мисля, че говоря толкова открито за това, защото знам колко е трудно да помолиш за помощ. Когато си дебела, не можеш да го прикриеш, това е недостатък, който всеки вижда. Светът те съди и се чувстваш толкова самотна".

"Всеки си мисли, че си мързелива или че просто не ти пука. Трябваше да потърся помощ и това не е нещо, от което трябва да се срамувам". През последната година Малъри достигнала 84 килограма, които задържала в продължение на четири месеца. Когато достигнала целта си, тя решила да завърши невероятната трансформация като отстрани излишната си кожа оперативно. Малъри се подложила на продължителна абдоминопластика, с която били премахнати 5 килограма кожа от корема й, както и 35 сантиметра кожа, които висели от лактите към ребрата й. Тя разказва: "Първоначално увисналата кожа беше почетен знак - тя показваше откъде съм тръгнала. Бях си поставила цел 83 килограма, но хирургът не смяташе, че ще мога да падна под 104 килограма. Оказа се, че греши и успях да достигна тегло, с което мога да живея живот, който да ми харесва. В крайна сметка обаче не исках постоянно напомняне за старото ми телосложение и реших да се подложа на операция, за да го премахна".

Въпреки че хирургичните усложнения довели до хематом, който трябвало да бъде отстранен, Малъри най-накрая била в състояние да отпразнува новия си външен вид два месеца след операцията. Тя добавя: "След операцията изпратих снимка по бански на майка си и и сестра си и двете ми казаха колко са горди. Не беше никак лесно. Сега знам, че операцията е трудна, но възстановяването е много по-трудно. Направих жертви, които не бяха толкова лесни, колкото си мислех". Сега Малъри поддържа форма във фитнеса, където прави кардио и тренировки с пудовка, а също така спазва и чиста и балансирана диета". Тя добавя: "Като учител, за мен беше важно да имам енергия, за да смогвам на темпото на децата. Сега на тях им е трудно да влязат в моето темпо".