Обикновено, когато искаме да влезем във форма, мечтаем кантарът да показва все по-малко и по-малко число. Но дали трябва да сме толкова обсебени от теглото? Тези снимки ни показват, че то е само число и не дава точна представа нито за здравословното състояние на човек, нито в колко добра физическа форма е.

Келси Уелс е фитнес звезда с над 351 хил. последователи в Инстаграм. Със своя колаж тя иска да ни напомни, че не бива да сме толкова съсредоточени върху числото, което показва кантара, а върху това как се чувстваме и в каква форма сме.

Тя публикува три снимки една до друга. На първата снимка Келси е слаба (66 кг), но не е във форма. На втората снимка е свалила много килограми и тежи 55 кг, но все още не е във фитнес форма. Но на последната снимка тя е 9 кг по-тежка, а изглежда в отлична форма.

„Хора, моля ви, спрете да бъдете толкова обсебени от числото, което показва глупавият кантар. Спрете да си мислите, че теглото отразява прогреса ви. И най-вече – нека това число да не влияе на самочувствието ви.”

Келси обяснява, че някога това число имало голямо влияние върху настроението и самочувствието ѝ. Преди да забременее тя тежала 59 кг, а след раждането – 66 кг, затова си поставила целта да стигне 56 кг. Келси успяла да постигне това число, но оттогава е качила 9 кг и носи два размера по-големи панталони: „Ако изчислявах прогреса си спрямо предишните ми грешни стандарти, това би означавало, че днес тотално съм се провалила. Слава богу, вече се научих да изчислявам постиженията си спрямо това, което наистина има значение – силата, гъвкавостта, издържливостта, здравето и щастието”, разказва тя.