„Ти ми показа какво е добрина.

Благодаря ти, че повярва в мен и ми даде шанс. Нямаш представа колко много означават усилията ти. И трябва да знаеш, че ги забелязвам и оценявам.

Неведнъж съм се предавала. Неведнъж съм се съмнявала в стойността си, защото неведнъж съм се парила. Неведнъж болката е била твърде силна, за да бъде понесена. Но после се появи ти и ми вдъхна тъй нужната надежда.

Започнах да вярвам, че има и добри хора, хора, които не искат да те наранят. Ти ме накара да повярвам в себе си, в любовта, във връзките, в света.

Ти ми показа какво означава да си истински приятел, показа ми как изглежда добрият, честен мъж. В свят, пълен с лъжци, е приятно да видиш някого без маска.

Ти не си тръгна дори когато те отблъснах, защото знаеше, че това е само защитен механизъм. Знаеше, че съм уплашена. Уплашена да не бъда наранена отново, уплашена от поредната емоционална вихрушка, която те оставя без сили.

Благодаря ти за всички усилия, които положи, за да ми покажеш, че означавам нещо за теб, че съм значима. Неведнъж съм омаловажавала такива жестове, сякаш не са кой знае какво, но просто ме беше страх да се влюбя, знаейки, че можеш да разбиеш сърцето ми.

Но сега стените, издигнати около сърцето ми, започват бавно да се пропукват, да се рушат. Парче по парче. И само на теб трябва да благодаря за това.

Благодаря ти, че ми помагаше в трудните моменти, независимо колко големи или малки са били проблемите ми. Благодаря ти, че прозря колко самотна се чувствах и не си тръгна.

Благодаря ти, че остана тук до мен и правиш всичко възможно да ме накараш да се чувствам отново жива.

Благодаря ти за упорството да разрушиш стените ми. Благодаря ти, че отдели време да ме опознаеш. Благодаря ти, че не бързаше. Благодаря ти за добрината и търпението. Благодаря ти за всекидневните мили жестове.

Благодаря ти, че ме обичаш.

Благодаря ти, че ме накара да видя доброто у другите и в света. Вече не съм толкова уплашена и затова си виновен само ти.“

Бритни Линдстром