Надявам се никога да не се налага да поставяш под съмнение собствената си стойност поради неспособността на някого да я види. Надявам се никога да не се налага да се съмняваш в себе си поради неспособността на някого да се държи правилно с теб. Надявам се никога да не ти се наложи да прекараш още един ден в гадаене дали си заслужава да обичаш поради неспособността на някого да ти даде любовта, която търсиш.

Надявам се никога да не се съмняваш, че думите ти имат смисъл и дълбочина и ще докоснат правилното сърце по начини, които никога не можеш да си представиш. Надявам се да знаеш, че не си някого, който се забравя или замества, че твоето присъствие ще бъде благословия за точния човек и той никога няма да иска да прекара още един ден без теб. Надявам се да знаеш, че винаги ще бъдеш помнена и обичана от човека, който вижда душата ти, от човека, който наистина се страхува да не те загуби. Надявам се да знаеш, че точният човек никога няма да те накара да се усъмниш колко си важна за него.

Надявам се никога да не се налага да предполагаш как се чувства някой към теб, защото ще ти показва по най-малките и най-големите начини какво значиш за него. Ще го видиш в очите му, ще го чуеш в гласа му и ще го почувстваш при допира му. Надявам се да разбереш, че си се влюбила в лъжи, сърца, които не знаят как да обичат и хора, които са те използвал само като мост, за да стигнат до някой друг. Надявам се да забравиш всички тези грешки и да не им позволяваш да те определят. Надявам се да разбереш, че любовта само ще подобри най-добрите части от теб и ще те накара да заблестиш още по-ярко.

Надявам се никога да не позволяваш на грешните хора да те определят или да променят мнението ти за любовта. Надявам се никога да не позволиш на някой разбивач на сърца да разбие духа ти и се надявам никога да не позволиш на онези, които не могат да останат да те спрат да дадеш всичко от себе си на някого, който си заслужава. Надявам се никога да не оставиш тези, които не са избрали да те накарат да се страхуваш да не обичаш и да опитваш отново. Надявам се да разбереш, че са влезли в живота ти, за да те научат на разликата между някого, който те харесва, и някого, който те цени. Някой, който наистина иска да сподели живота си с теб във всеки смисъл на думата.

Надявам се никога повече да не поставяш под съмнение любовта си, да се чудиш дали даваш прекалено много на грешен човек, дали ще ти отвърне или ще загубиш времето си. Надявам се никога да не срещнеш някого, който те кара да се чувстваш сякаш не си достатъчна.

Надявам се, че никога повече няма да се сбогуваш, защото ще бъдеш с някого, който е преживявал същото влюбване към онези, които не биха могли да го оценят или да се отнасят правилно с него. Ще бъдеш с някого, който познава борбата добре и се е научил да забелязва разликата между фалшивата и истинската любов, някого, който ще разбере, когато те види защо накрая му отне толкова време, за да намери каквото търси и как е научил да запази нещо ценно, когато го намери. Той е чакал да даде на този човек всичко, което заслужава, но и много повече.