Стандартите ти трябва да са по-високи от "искам някого, който да ми пише обратно в разумен срок".

Стандартите ти трябва да са по-високи от "искам някого, който няма да ми изневери".

Стандартите ти трябва да са по-високи от "искам някого, който се е наиграл и е готов да се обвърже".

Стандартите ти трябва да са по-високи от "искам някого, който всъщност се отнася с мен с уважение, който всъщност се грижи за моите мисли и мнение, който всъщност ме иска наоколо за повече от секс".

Разрешено е да имаш високи стандарти. Разрешено е да останеш необвързана, докато не намериш някого, който отговаря на изискванията ти. Може би си била наричана твърде придирчива в миналото, но има разлика между това да искаш някого, достоен за твоята любов и да желаеш някого нереалистичен.

Не, не трябва да имаш стандарти за парите, от които човекът до теб има нужда като заплата или какъв цвят на косата има или колко е висок, но имаш право да имаш стандарти за основните ценности, за личностните черти, за това какво има най-голямо значение в една връзка. Добре е, че знаеш какво искаш. Това не те прави кучка. Прави те самоосъзната.

Понижаването на стандартите няма да ти помогне да намериш любовта. Може да ти помогне да намериш връзка, но не трябва да се примиряваш със стари връзки. Трябва да търсиш връзката. Връзката, която ще те издигне. Връзката, която ще те подобри. Тази, която ще те накара да се чувстваш напълно в мир.

Понижаването на стандартите ти само ще те направи нещастна. По-добре е да си сама, отколкото в отношения, които не са подходящи за теб. Наистина ли искаш да си във връзка с някого, който не може да отговари на основните ти стандарти? Наистина ли искаш да се насилваш за връзка, в която се съмняваш дали би могла да се справиш по-добре?

Понижаването на стандартите е опасно, така че трябва да се запиташ защо изобщо си мислиш да направиш подобно нещо. Дали защото се притесняваш, че времето ти изтича и никога няма да намериш любов? Защото все още имаш достатъчно време. Не е нужно да се примиряваш в момента, дори ако всичките ти приятели вече са извървели пътя към олтара и приспиват бебета. Не си на времева линия. Не е нужно да бързаш.

Не би ли по-добре да изчакаш още няколко години, за да намериш идеалния човек за себе си, отколкото да се примиряваш с някого днес, който не е подходящ, който не кара сърцето ти да препуска, който не те кара да се вълнуваш от това какво може да предложи бъдещето?

Да си необвързана не е толкова лошо, колкото си мислиш. Докато стандартите ти не са нереално високи, не бива да ги понижаваш за никого. Не за членовете на семейството ти, които те притискат да се обвържеш. Не за човека, когото харесваш, но желаеш да се отнася по-добре с теб.

Поддържай високите си стандарти. В противен случай щастието ти ще намалее.