Любовта е най-добре описвана като постоянно променящо се влакче на емоции. Една минута си на върха на света, а след това за миг той пропада. Докоснала си слънцето, но и си се опарила. Била си най-уверената в стаята, но и си била тази, която дори не е могла да събере смелост да отиде там отначало.

Любовта не е универсална ситуация. Тя се отдръпва и тече неконтролируемо и точно както не можем да контролираме приливите и отливите, не можем винаги да контролираме любовта си. Доброто почти неизбежно е последвано от лошото и обратно. Няколко дни ще бъдеш блажено не наясно с нараняването, което дебне зад ъгъла. Ще слушаш силно любимата си песен и ще мислиш за красивото бъдеще, което двамата ще изградите заедно. И тогава се случва.

Понякога е бавен процес, при който огънят в теб изгаря до мъждукане. Любовните песни вече нямат смисъл и правиш всичко възможно да продължиш, докато слушаш балади за изневяра и безнадеждност, за да ти помогнат да осмислиш света, който бавно е започнал да се руши навсякъде около теб. Друг път всичко се откъсва от теб и светът става черен. Невинаги се сбогуваме и никакво търсене в текста на любимата ти любовна песен не може да ти помогне да разбереш точния момент, че всичко се е объркало.

Така е в любовта. Винаги ще има моменти, когато всичко се обърка. Дори най-щастливите двойки са способни да имат лоши дни. Може да стане толкова лесно да направиш един лош ден до края на живота си. Можеш да избереш да слушаш най-тъжната песен отново и отново, докато изглежда, че сълзите ти падат в ритъма, който те заобикаля в „удобна болка“ или можеш да се отдръпнеш от нея. Винаги можеш да откриеш надежда от другата страна на болката си, просто трябва да си дадеш шанс да я намериш.

Разбирането на непредсказуемостта на любовта е ключово за намирането на обич, в която се чувстваш комфортно да си направиш дом. Нямаше да има песни за най-щастливите и за най-тъжните моменти, ако не ни беше предопределено да преживеем и двете. Ще има дни, когато слушаш музика, която те повдига и такива, в които слушаш думите, които твърде много се страхуваш да кажеш на глас. Всички тези възходи и падения са необходими в това диво пътуване, което наричаме живот. Ако очакваш само любовта ти да бъде приказка, тогава ще си наранена само тогава, когато света, който си представяш съвършен се разпадне (и повярвай ми, в един момент всички трябва да го разбием). Денят, в който разбираш, че днес сърцето ти може да бъде разбито, но утре може да срещнеш любовта на живота си, е този, в който най-накрая си готова да приемеш любовта, която някой е чакал да ти даде.

Добрите и лошите части на нашия живот и отношения са това, което ни прави цели. Никой не е перфектен и никой не очаква от теб да си такава. Остани сама, докато наистина не разбереш този факт. Наслади се на песните и баладите и се остави да бъдеш щастлива, дори в дните, когато щастието иска да се скрие.

Има причина да имаме повече от една любовна песен, която да слушаме. Позволи си да бъдеш и любовта, за която си мечтала, ще те намери в точния момент, точно както идеалната песен винаги изглежда, че звучи точно когато имаш нужда.