Началото на септември, освен края на летните приключения, за много родители означава и началото на учебната година. И понеже този сезон е по-различен от предходните, сме ви подготвили няколко съвета как да подготвите децата за училище.

Създайте вълнение за новата учебна година

Всички знаем, че децата обичат лятната ваканция, но е важно и да имат положителни очаквания и емоции за предстоящата учебна година. Поговорете със съкровището си за приятелите, които ще види в училище, както и за всички вълнуващи моменти, които ще се случат през новия учебен срок.

Друг чудесен начин да създадете положителни емоции у малчугана е да купите необходимите училищни стоки и материали заедно. Модерен нов несесер или удобна кутия за обяд, които сами да избере, могат да направят чудеса!

Насърчете добрите хигиенни практики

Най-ефективният начин детето ви да поддържа добра хигиена, е самите вие да я насърчите с добър личен пример. За да направите миенето на ръце забавно, информативно и ефективно, можете да научите мъника да пее някоя кратка любима песничка от началото до края. Това ще му покаже точно колко време трябва да се отдели за тази важна задача.

Все пак знаем, че когато е в училище или на спортната площадка, невинаги ще има възможност да измие ръцете си. Затова, когато детенцето ви е навън, уверете се, че разбира защо трябва да почиства ръцете си редовно с дезинфектант за ръце, особено преди хапване. Антибактериалният гел за ръце Medix е в компактен размер от 60мл и дезинфекцира ръцете бързо и лесно без вода и сапун - трябва само да разтъркаме за около 60 секунди. Антибактериалният гел Medix съдържа ценни за кожата добавки, които не само премахват бактериите, но и имат хидратиращи свойства.

Върнете се към редовния график

Независимо дали детето ви е на 7 или на 16 години, пълноценният сън е изключително важен. Почивката подобрява настроението и способността на детето ви да се концентрира през дългите учебни дни. Много ученици са били в различен режим на сън по време на дистанционното обучение и вероятно с началото на учебната година вашето дете ще трябва да се събужда по-рано сутрин.

Съвет от нас - за да улесните прехода, можете да започнете с привикването няколко дни преди началото на учебната година. Опитайте се да го насърчите да следва последователна рутина за лягане и да избягва електронните устройства поне час преди сън.

Подготвяйте обяд от вкъщи

Когато имате възможност, винаги приготвайте обяд за вашия мъник от вкъщи. Освен че ще сте сигурни, че храната му през деня ще е здравословна и вкусна, ще се уверите, че няма да прибягва към нездравословни опции.

Знаете ли, че учениците, които имат редовен график на хранене, са по-бдителни по време на час от тези, които не го правят? Плюс това, пълноценната храна, комбинирана с адекватна почивка, ще подейства благоприятно върху здравето на децата.

Не забравяйте да подготвите прибори за детето си от дома, за да избегнете докосването на храната с ръце. А за да се уверите, че малчуганът е почистил ръцете си преди хапване, добавете антибактериален гел за ръце в училищната му чанта, за да е винаги подръка.

Отделете време за забавление

През учебната година на вас и на ученика ви предстои упорита работа. За да разведрите обстановката и да изградите силна семейна връзка, е важно да отделяте време за общи забавления.

Всяка седмица планирайте време, в което да се насладите на компанията си, дори и само за няколко часа. Може да планирате вечер на настолни игри, следобедна разходка из града или семейни спортни занимания. Ценете времето, което ще прекарате заедно и се опитайте да го направите специално, като избягвате разговори за училище или домашни. Това ще помогне на децата да изградят усещане за здравословен баланс между училище и забавление, както и ще им покаже, че в края на краищата най-важното в живота е семейството.

Надяваме се, че тези съвети са ви били полезни за подготовката на децата за училище. Тази година ще бъде различна, но някои неща, като родителската грижа, любов и подкрепа, остават все толкова важни.