Лятото е към края си, но това съвсем не означава, че трябва да се сбогуваме с всички вълнуващи пътешествия. Последните летни дни крият особено очарование, защото ни дават възможност да вземем оптималното от неповторимия сезон.

Краят на лятото е най-подходящият сезон за пътешествия - с приятни температури и куп красиви дестинации, които да посетим. А понякога не е важна дестинацията, а самото пътуване. 

Няма как да отречем, че тази година всичко е различно и новите правила, с които всички трябва да се съобразяваме, са създадени за наша безопасност. Но какво мерки можем да вземем, за да сме сигурни, че пътешествието, което ни предстои, ще бъде не само запомнящо се, но и ще успеем да поддържаме достатъчно висока хигиена?

Подготвихме няколко прости правила, които всички ние можем да спазваме, за да сме сигурни, че ще поддържаме висока хигиена, докато сме на път.

Подготовката е от значение

Има хора, които обичат да съставят списъци и да се готвят за всяко пътуване предварително. А има и авантюристи, които приготвят всичко в последния момент. Без значение към кой тип спадаме, трябва да имаме предвид, че багажът ни не бива да включва само дрехи и козметични принадлежности. С оглед на създалата се ситуация през последните няколко месеца, едно от най-важните ни притежания по време на път, е антибактериалният гел за ръце.

Именно той е дезифектантът, на който можем да разчитаме, когато искаме ръцете ни да бъдат чисти. Съветът ни е да подготвите няколко опаковки на удобни места - в дамската чанта, в куфара, както и в жабката на колата.

Изборът на антибактериален гел за ръце и правилна употреба

Антибактериалният гел е най-лесният начин да дезинфекцираме ръцете си, докато сме на път. Достатъчна е една малка капка, за да премахнем бактериите.

Medix Антибактериален гел има грижата да дезинфекцира за секунди, когато сме навън и не можем да разчитаме на вода и сапун. Той е нашият верен съюзник по всяко време и навсякъде.

Разфасовката на гела за ръце на Medix е 60мл. А за да почистим ръцете си се нуждаем само от 3мл.

Важно е да имаме предвид, че е най-добре да използваме антибактериалния гел на сухи ръце и да ги разтъркаме за около 60 секунди.

Антибактериалният гел Medix съдържа ценни за кожата добавки, които не само премахват бактериите, но и я правят мека и хидратирана за максимален комфорт.

Индивидуално и сигурно

Всеки от нас обича да похапва, докато пътува. Но как да бъдем спокойни, че ръцете ни са достатъчно чисти, за да ядем с тях, докато сме в колата? 

Най-лесният начин да се справим с това притеснение, е като подготвим предварително индивидуални кутии с храна. Например, можем да измием и нарежем предварително плодовете и да ги хапваме с виличка. Ако пък има почитатели на изкушаващите снаксове, винаги можем да използваме лъжичка или малка щипка, за да им се насладим. 

С грижа за малките ни съкровища

Всяко пътуване е предизвикателство не само за децата, но и за родителите. Разбира се, няма как да очакваме, че малчуганите ще седят мирно и няма да изцапат ръцете си през цялото пътуване.

И все пак има начин да поддържаме хигиената им висока през дългите часове, прекарани в колата. Лесно е да почистим любимите им играчки у дома и да ги опаковаме в индивидуални пликчета с цип. А когато мъниците се отегчат да си играят, просто прибираме играчката обратно в плика, където ще е на сигурно и чисто място до следващото ѝ изваждане.

Чисти ръце за безгрижно пътешествие

Безспорно е, че най-доброто, което можем да направим за личната ни хигиена по време на път, е да мием ръцете си възможно най-често. Това невинаги е лесна задача. Ето защо можем сами да си помогнем, като вземем шише с вода и сапун, които да ни бъдат на разположение при всяко спиране. 

Сигурни сме, че ви предстоят още много пътешествия и прекрасни емоции. И все пак не бива да забравяме, че хигиената е важна във всички ситуации, независимо къде се намираме. А в лицето на антибактериален гел за ръце Medix можем да сме спокойни, че ръцете ни са чисти по всяко време.