Най-добрите домашни рецепти за зимни коктейли, които да опитате още тази вечер
Има ли по-приятно усещане в хладна вечер от приятна напитка в ръка и приятна компания? За нас от Dama.bg това е идеалната комбинация и подготвихме списък с най-добрите коктейли през студените месеци, които можете да приготвите у дома.

Пожелаваме ви приятно прекарване и топли нощи с нашите коктейлни предложения.

Шампанско и нар

Има вечери, в които шампанското е задължително. А защо не разнообразите, като добавите сок от нар или от червен боровинка. Коктейлът е лесен, а резултатът… нека само кажем, че той ще ви накара да посягате към чашата многократно.

Тъмна джинджифилова бира

Отново лесна комбинация между любимата ви тъмна бира и джинджифилова. Да, миксът звучи странно, но вкусът определено ще ви спечели.


Босилеково мартини

Водка с вкус на босилек? Да, използвайте блендера, за да разбиете водка с босилек. След това добавете вермут и листо босилек в чашата. Напитката е готова!

Зимно мохито

Разнообразете добре познатото мохито. Необходими са ви: ром, свежа мента, захар, сок от лайм и газирана вода. Намачкайте листата от мента на дъното на висока чаша, налейте рома, сока от лайм и захарта. Добавете лед и газирана вода.

Пеницилин

Да, името на коктейла не лъже. Комбинацията от скоч, лимонов сок, меден и джинджифилов сироп ще ви накара да забравите за всичко и да гледате на света през розови очила.