Вече сме в очакване на Коледа, най-семейният и светъл празник, и затова днес ще си приготвим вкусни чашки от джинджифилово тесто. Признаваме, че не можем да устоим на тези изкушаващи сладки. Ето и как да си ги приготвиш"

Необходими продукти:
  • 1 джинджифилово тесто
  • полусладък шоколадов чипс
  • 1 бурканче крем от бонбони маршмелоу
Начин на приготвяне:

Загрей фурната до 280-250°C и напръскай всяка формичка за мини мъфини с незалепващ спрей. Размеси джинджифиловото тесто върху хартия за печене. Сложи чашка с размер 1/3 мерителна чаша върху тестото и с остър нож изрежи формички. Направи 16 кръгчета. Постави всеки кръг във формичката за мъфини, натискайки с пръсти, за да оформиш чашка. Печи бисквитките, докато не забележиш приятен кафяв цвят или от 7 до 8 минути.

Бисквитените чашки ще увеличат малко обема си докато се пекат, затова за да запазят формата си след като ги извадиш от фурната, използвай дръжката на дървена лъжица, за да притиснеш внимателно в центъра всяка чашка. Остави ги да се охладят за 10 минути.

След това с помощта на намаслен нож мини около ръба на всяка бисквитка, за да я освободиш по-лесно от формичките. Постави няколко парченца шоколадов чипс в долната част на всяка бисквитена чашка.

Сложи крема от бонбоните маршмелоу в прозрачен плик и отрежи ъгъла му. Използвай го като шриц за декориране, за да сложиш лесно малко крем във всяка чашка. Поръси с шоколадов чипс и сервирай.

И нека Коледа идва по-бързо!