Смята се, че момчетата трябва да се възпитават по-строго от момичетата. Но скорошно изследване доказва, че през първите години от живота на момчетата трябва да се отнасяме към тях дори по-нежно отколкото се отнасяме към момиченцата.

Ако сте любопитни защо е необходимо да се отнасяме по-нежно към малчуганите, ние от Dama.bg ще ви разкрием отговора.

Защо възпитанието на момчетата е по-сложно?

Невро психоаналитикът Алън Шор е направил изследване, според което дясната половина на мозъка на момчетата се развива по-бавно от този на момичетата. Това е причината момчетата да възприемат по-трудно критики през първите години от живота си и се разстройват по-лесно.

Ако контактът на момчетата с майката не е достатъчен, малчуганите стават прекалено активни, което влияе на нервните окончания, които отговарят за самоконтрола и социализацията.

Здравата и нежна връзка на момчетата с майките е изключително необходима. Именно тя влияе върху благоприятното развитие на мозъка им през първите години от живота им.

4 съвета към родителите на момчета:

Не разделяйте майката и новороденото след раждане. Непосредствената раздяла след раждане носи стрес за детето, но тя е особено вредна за момчетата.

Прекарайте цялото майчинство с момчето. Знаем, че в днешно време за майката е трудно да се възползват от пълния си отпуск по майчинство, но това е желателно за правилното развитие на малчуганите.

Не бъдете строги във възпитанието на момчетата. Това правило важи най-вече за първите години от живота им.

Малките момчета се влияят най-силно от негативното въздействие на околната среда, например фенол. Бъдете внимателно какво обкръжава вашето малко съкровище.