“Човекът, който мести планини” е заглавието на ексклузивното интервю, което entrepreneur.com - най-влиятелната световна медия за предприемачество публикува с българския предприемач, инвеститор и основател на Webit - д-р Пламен Русев (www.russev.com).

Медията определя българинa като един от световните лидери, които формират съвременните хоризонти на предприемачеството и създават възможности за развитие на иновациите.

Entrepreneur.com отделя особено внимание на значението и водещата роля на д-р Русев в развитието на предприемаческата и иновационна екосистема в България и региона на Централна и Източна Европа, както и за налагането на страната ни като инвестиционна дестинация.

Webit и ролята му в създаването на нови възможности, работни места, привличането на нови инвестиции и свързването на местните и световните екосистеми е подробно описано и заглавието “Човекът, който мести планини” показва енергията, ресурса и мащаба на свършеното от Пламен Русев и екипът на Webit.

Пълното интервю можете да прочетете тук: https://www.entrepreneur.com/article/317609

Редица от световните лидери, които бяха в София за десета поредна година на Webit.Festival Europe определят събитието и световната общност Webit като най-добрата реклама, която една страна може да има и определено най-добрата, която България е имала!

Десетки милиарди долари и безкрайни възможности - това води след себе си всеки Webit.

Няколко държави в Европа в момента канят Webit да се премести от София в техни ключови градове.

Това се превърна в тенденция, след като Валенсия предложи на Web Summit сумата от 170 милиона евро при условие, че събитието се провежда следващите 10 години в испанския град.

От екипа на Webit все още няма коментар по въпроса дали следващата година събитието отново ще превърне София в дигитална столица.