Сигурно бихме могли да измислим безброй ужасяващи сценарии за първа среща, но днес ще ти разкрием едно от най-предпочитаните места, което всъщност може да провали отношенията ви още в самото начало.

Луан Уорд е експерт по връзките и професионална сватовница, чийто бизнес я е направил милионерка. Затова можем да ѝ се доверим, когато ни съветва да избягваме кафенетата за първа среща.

Според нея този сценарий обрича 99% от срещите. „За първа среща мястото е ключово. Никакви кръчми и никакви кафенета”, съветва Уорд. „Ако се видите отново след първа среща в кафене, значи сте едни на милион. Обикновено не се случва. Винаги съветвам клиентите си да избягват кафенетата, освен ако преди това не са били на дълга разходка.”

Причината е, че първите срещи често са неловки и будят притеснение у повечето хора. Затова ви трябва достатъчно време да се опознаете и множество предпоставки да общувате повече. Първите срещи в кафенета често са бързи и изпълнени с мълчание.

Според Уорд е за предпочитане да отидете например на коктейл бар или на ресторант, защото можете заедно да изберете какво да поръчате и в цялата среща е заложено много повече общуване, което може да разчупи ледовете.

Вълнуващите и нестандартни срещи като разходка с балон също са страхотна идея.

Според Уорд денят от седмицата също е много важен за успеха на първата среща. Най-добре е вечерите в петък, събота и неделя да се избягват, защото тогава навсякъде е пълно с хора и около вас постоянно ще е шумно. Освен това в почивни дни винаги съществува напрежението, че след това трябва да се случи нещо. Вечерите от понеделник до четвъртък са идеални за среща, както и обедните часове в събота и неделя.

Колкото до продължителността на срещата, Уорд съветва да отделите поне два часа и половина, за да се опознаете.