С една дума (или две) – обречени сме!

Или по-точно американците са обречени (краят на света винаги идва първо при тях, така или иначе), защото на 21 август тази година те ще наблюдават пълно слънчево затъмнение.

На тази дата Луната напълно ще закрие Слънцето, което в САЩ се случва за пръв път от 99 години. Ето защо американците не могат да приемат този феномен спокойно, вместо това те се подготвят за края на света.

Според конспиративните теории краят на света е предсказан (за пореден път) от Нострадамус, който очевидно е предсказал Хитлер, 11 септември и Доналд Тръмп. За 2017 г. той е предсказал наводнения, конфликти и слънчево затъмнение, след което „чудовището“ ще се покаже, а човечеството ще плати висока цена.

Това пророчество вдъхновява редица конспиративни теории и днес ви предлагаме 8 от тях.

1. Владимир Путин е Антихрист

Тази теория се основава на едно друго слънчево затъмнение през август 1999 г. в Европа. В същата тази година Путин става премиер и всички вярват, че той е „чудовището“ или „богът на терора“. По време на тазгодишното затъмнение той най-накрая ще разкрие истинското си лице. Ако трябва да бъдем точни, същото предсказание, което се използва за тазгодишния 21 август, се е използвало и през 1999 г., а тогава светът не свърши, но...

2. И ще започне трета световна война

Да не си мислите, че след като обяви, че е Антихристът, Путин ще си стои кротко и мирно? Не, той се кани да изстреля няколко ракети към САЩ и да започне нова световна война.

3. Гробницата на Чингис Хан ще бъде открита и той ще се възроди

Е, ако Путин не ви стига, не се притеснявайте – Нострадамус е предсказал завръщането и на Чингис Хан: „През 1999 г., в седмия месец, от небето идва един велик цар на терора, за да върне великия цар на монголите, Марс управлява триумфално преди и след.“ Очевидно е, че Чингис Хан не се върна през 1999 г., но пък... може просто да е закъснял малко?

4. Астероид ще се сблъска със Земята

Някои хора свързват пророчеството на Нострадамус със скрити пророчества в Библията, по-конкретно в „Откровение на Йоан“, по-известно като „Апокалипсис“. Според тази теория към Земята лети астероид, който ще предизвика цунами и ще заличи хората.

5. Извънземна инвазия

Естествено, много хора вярват, че „чудовището“, което ще се покаже, всъщност е група от чудовища и по-конкретно – извънземни нашественици. Според конспираторите по време на затъмнението ще се появи група от извънземни кораби и не е изключено самият Исус да е на борда! 

6. Мистериозна планета ще се сблъска със Земята

Някои вярват, че към Земята не лети астероид, а гигантска, мистериозна планета, носеща името Нибиру. От НАСА многократно уверяват конспираторите, че тази планета е пълна измислица, но те някак си не им вярват. В Интернет има достатъчно теории, в които се казва, че НАСА и дори Гугъл просто крият съществуването на тази планета. Ученият Дейвид Морисън, който преди е работел за НАСА, споделя, че всяка седмица е получавал по 20-25 писма на загрижени граждани, които го питали кога Нибиру ще се сблъска със Земята.

7. Бог ще изпрати нови бедствия

Някои християнски фанатици смятат, че слънчево затъмнение е едно от 10 бедствия, предсказани в Библията. Според други новата божия напаст вече е тук, защото на много места по света тази година има необичайно голямо количество насекоми.

8. Светът ще загине до 2024 г.

Ако си мислите, че тъкмо скоро ще се отървете от досадните колеги и шефът, който ви нервира – не бързайте! Според много конспиратори светът бавно ще се разрушава до 8 април 2024 г., когато ни очаква ново слънчево затъмнение.