Везните имат странна, но смислена тактика, защото стане ли въпрос за подаръци, те ги избират сами. Те знаят какво точно искат и не затрудняват приятелите си с безцелно търсене. Какво по-хубаво от това?  Все пак ще споменем, че те са необикновена зодия, която заслужава подаръци от висока класа. Става дума за абонамент за някое известно списание, популярна книга, неща, свързани с екзотика, албум, картина, сервиз, различни произведения на изкуството. Те харесват красивите неща, като вечеря на свещи, шоколад, цветя, луксозни предмети, дрехи, които сами са избрали, ваучери за салони за красота, любимите им песни, събрани в една стилна USB флаш, кънки на лед, разходка с лодка/корабче.



Огненият Скорпион обича нещата, които свидетелстват за вашата любов към него. Tези, които показват, че държите на приятелството му. Подаръците за него трябва да са от типа на голямо огледало, негов портрет, рамка за семейна снимка, като всичко това е в луксозна опаковка, изпипана до най-малкия детайл. Скорпионът е човек на крайностите, изненадите, приключенията. Подарете му екзотични ястия и напитки, скъп парфюм, скъпоценни камъни, бижута, филми, книги, фотоапарат, цифрова камера, секси бельо, етерични масла или гравюри, не се учудвайте, все пак това са най-сексуалните представители на зодиака, които определено биха харесали нещо такова.
 
Стрелецът има нужда да разбере, че оценявате присъствието му в живота си. Те обръщат внимание повече на начина, по който поднасяте подаръка си, отколкото на самия него. Точно по тази причина, те биха се зарадвали на всичко, стига да е от сърце. Някои от нещата, които може да изберете са книга, екскурзия, дрехи, спортни аксесоари, вечерни курсове, уикенди на село, самолетни билети или обяд в друга страна, едно качествено вино, билети за комедии. Освен това, те са почитатели на екстремното, така че защо да не им подарите едно мечтано изживяване, като бънджи скок, полет с безмоторен самолет, скок с парашут, урок по езда и т.н.
 
 
За Козирога са подходящи не толкова личните подаръци. Може да му вземете някакъв парфюм, портфейл, тайнствени лампи, в които нещо се движи, книга за космоса, карти за гадаене, изобщо тези мистични неща са също част от неговата природа.
 
Водолеят е зодията, символизираща непредсказуемото. Въпреки че си мислят, че света се върти около тях, те са много интересни личности. Ако отивате на тяхно парти, трябва да очаквате абсолютно всичко... и накрая пак ще останете изненадани. Веселието е гарантирано, обстановката – страхотна. Подаръците, които биха ги впечатлили, са неща от сорта на талисман за късмет, фотоапарат, компютърна игра, кристали, камъни, предмети, направени специално за тях, билет за някое революционно събитие, красиви цветя, сатенени или копринени дрехи, различни джаджи, които са сглобяват и разглобяват, естествени продукти. Въобще, вариантите са много, трябва само да са поднесени по изненадващ начин.
 
По отношение на Рибите, ще започнем с факта, че един от най-добрите подаръци за тях е парти-изненада, което няма да забравят до края на живота си. Те обичат да фантазират и да експериментират. Други неща, които биха се вписали чудесно в тяхната „природа”, са книги, домашни любимци, филми за животни, албум, бижута, цветя, морски плодове, шоколадови изделия, картини, шампанско, аквариум с рибки, почивка на морето.
 
Подходящите подаръци за останалите зодии, може да видите тук.