Днес съществуват най-различни внушителни, изобретателни и уникални идеи, измислени от великите умове на хора с богато въображение. Когато станат реалност, тези идеи се превръщат в най-популярните туристически обекти и най-предпочитаните места за посещение, както от местното население, така и от чуждестранни жители.
 
Една от най-големите атракции в света се намира в Шанхай. Става въпрос за необикновен плувен басейн, който се намира на покрива на хотел Holiday Inn Pudong Kangqiaо. Разположен е на височина от 24 етажа, дълъг е 30 м и широк 6 и има прозрачно дъно. Усещането, което хората изпитват, е сравнявано с летене в небето. 
 
 
Освен това, цялата обстановка повишава адреналина и сърдечния ритъм многократно, понеже по какъв друг начин да се чувства човек, който плувайки гледа минаващите пешеходци под себе си и то на такава височина? От друга страна, интересът на гражданите, които са здраво стъпили на земята, е също толкова голям, защото представете си гледката на плуващи хора над главата ви. Всъщност, целият хотел е много луксозен - 4 звезди, 390 стаи с всякакви удобства, така че едно подобно съоръжение му приляга идеално. 
 
 
Архитектите, дело на които е басейнът, са били избрани след обширно проучване, заради което днес собствениците гарантират пълната безопасност на плувците.