Ако сте необвързани от известно време и не знаете защо, решението не е да стоите и да чакате някой, от когото да ви се подкосят краката. Ще ви споделя нещо, което може и да не ви хареса: идеята, че вашият принц на бял кон съществува е просто фантазия, която проваля всичките ви връзки. Сами се обричате на неуспех като си създавате подобни нереалистични очаквания вместо да вземете живота си под контрол. Направете връзката избор, а не цел.

Когато направите тази промяна в мисленето си, ще успеете да изградите по-голямо самочувствие, независимост и да се държите сякаш не ви пука за нищо. 

Попитах доктор Дайн Хийр, експерт по интимните взаимоотношения, за това как човек може да поеме контрол над любовния си живот, а не просто да бъде част от играта. Той даде няколко фантастични съвета за всички необвързани дами.

"Първото нещо, което се опитвам да накарам хората да си признаят, е че жените всъщност са истински воини", разказва той. "Те са тези, които искат да създадат различна реалност и различни възможности. И ако просто си стоите като девойка, изпаднала в беда и чакаща някой да дойде, напълно отричате това, което е правилно за вас".

"Да чакате някой да дойде е тотално отричане на това, което е правилно за вас.“

Сами се принизявайте, играейки пасивната роля, а и кой ще дойде да ви "спаси", ако изобщо не ви забелязва? Целта тук не е да привлечете потенциален партньор. Най-важното, което трябва да направите, е да поработите върху себе си. След като придобиете чувство за сигурност, всичко останало ще си дойде на мястото. Вместо да се опитвате да разберете какво е "неправилно" за вас, живейте живота си по най-добрия начин и вижте кого ще привлечете.

"Имате капацитета да създадете нещо, което надминава всичко, което сте си представяли. Но трябва да осъзнаете, че не ви трябва друг човек, за да се почувствате завършени", категоричен е експертът. "Трябва да създадете живота си сега, независимо дали някой идва с вас или не."

Доктор Хийр обяснява, че повечето неща в живота се появяват, когато никой не ги търси - а това важи и за връзките. Сещате ли се за онези момент, в които сте най-отчаяни и не можете да намерите никого, който да ви обърне внимание? Той съветва да спрете да търсите. Използвайте същата тази енергия върху себе си и си създайте по-силно Аз, което знае всяка частица от стойността на това, което предлага.

"По този начин ще осъзнаете, че е добре да бъдете себе си", казва той. "И едва тогава някой, който всъщност отговаря на това, ще бъде способен да създаде чудесни отношения с вас. Ще привлечете това, което излъчвате".

В резултат на това всички ваши връзки ще бъдат много по-автентични, защото хората ще виждат истинското ви Аз, а не това, за което се представяте. Ще успеете и да отстраните онези, които не са подходящи за вас. Каква е поуката? Бедете себе си и хората, които харесват това, заслужават да ги задържите в живота си.