Ето какви са били разбиранията за ролята на жената в семейството през 50те години. А какви са сега, питаме ви ние...

1.Погрижи се за вечерята. Планирай в аванс какво ще сготвиш, за да е готово всичко, когато той се прибере у дома. Така му показваш, че мислиш за него и те е грижа за нуждите му. Повечето мъже се прибират изгладнели от работа и това да има вкусно ядене е част от топлото посрещане, от което се нуждаят. А ако рецептите ти са се изчерпали, помоли за помощ приятелките си. Те винаги имат с какво да те изненадат. За да изненадаш и ти него.

2. Освежи се. Отдели 15 мин. за себе си, за да починеш и да се почувстваш освежена, когато той се върне вкъщи. Оправи грима си, оправи косата си, оправи роклята си. Не забравяй, че той цял ден е бил в компанията на хора, чиято визия казва: работа, работа, работа.

3. Помогни му да се отпусне. След уморителния и скучен ден той има нужда от малко забавление. Осигури му го. Попитай го дали иска да излезете на разходка. А ако останете у дома, пусни любимото му предаване и му предложи да му се наслади с чаша питие в ръка. Разтрий врата му. Или краката му.

4. Разчисти къщата. Изхвърли ненужните вещи, поддържай дома чист, редовно бърши праха, мий съдовете, почиствай пода. Нека се чувства уютно и у дома си.

5. Недей да шумиш излишно. Не е времето да пускаш пералнята, когато той се прибере. Имала си цял ден за това. Кажи и на децата, че трябва да са тихи. Той има нужда от спокойствие и почивка.

6. Покажи му, че се радваш да го видиш. Поздрави го е топка усмивка и нежна целувка. Прегърни го.

7. Слушай го. Може да имаш да му споделиш милион неща, но не е моментът, когато той се прибере. Остави го да говори пръв. Но по-важното: слушай го.

8. Не започвай от краката за главата. Не го натоварвай с проблеми и оплаквания, още щом прекрачи прага да вратата. Запази ги за себе си или за време, когато е готов и желае да ги чуе.

9. Не подлагай под съмнение действията му. Не му се сърди ако е закъснял - приеми, че след напрегнатия работен ден той може да има нужда от малко време за себе си.
.
10. И най-важното: за да функционира добре семейството, добрата съпруга трябва добре да знае къде ѝ е мястото. 

Този текст циркулира широко из интернет пространството. И макар да се повдигат много въпроси относно неговата автентичност, на нас ни се струва, че голяма част от българските съпруги ще припознаят себе си в написаното. И ако сме прави за това, единственото, което ни остава да добавим, е: докога ще е така?