На 29.11. в 13.00 часа настъпва Новолуние в знака Стрелец. Тогава градусите от движението на Луната ще съвпадат с тези на Слънцето. Действието на събитието ще се усеща най-силно от 28.11. до 30.11.

Знакът Стрелец е най-широко скроеният, оптимистичен и авантюристичен знак от зодиака. Той отговаря за правото, философията, общуването с чужденци, пътуванията в чужбина и висшето образование.

Първите два дни от Новолунието – 28.11. и 29.11. са подходящи за обмисляне на ситуациите, в които сме попаднали, както в личен, така и в професионален план , доколко те ни изнасят и доколко бихме искали да ги променим, докато денят след събитието – 30.11. е идеален за стартиране на проекти, завеждане на дела започване на лични или професионални партньорства, отдаване на нова учебна дисциплина, пътувания в чужбина, купуване на стоки или недвижимо имущество.

През периода на Новолунието е важно да сме внимателни с нещата, с които се захващаме, както и при разговорите и общуването ни със заобикалящите, понеже не е изключено да не сме с трезва преценка и да действаме и говорим без много да му мислим, което би могло да ни донесе излишно напрежение и проблеми в последствие.

Най-напрегнати през тези дни ще бъдат подвижните знаци Стрелец, Риби, Близнаци и Дева, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Много е вероятно те да си имат разправии с близки до тях хора и да се изнервят излишно защитавайки правата и чувствата си.

Водните знаци Скорпион и Рак ще не е изключено да имат финансови колебания и добре да не предприемат рисковани финансови сделки.

Голяма част от въздушните знаци Водолей и Везни ще имат неразбории със средствата си за комуникации и транспорт и е добре да са изключително внимателни докато пътуват или се опитват да се свържат с някого.

При земните знаци Козирог и Телец е възможно да изникнат непредвидени събития в работата им, към които ще им се наложи да се напасват.

Огнените знаци Лъв и Овен ще са импулсивни и експресивни и поради тази причина ще са склонни да бягат от нещата и хората, които смятат, че по един или друг начин ги затормозяват. Добре е да се стараят да не нагрубят някого без да искат.

Новолуние в Стрелец активизира сбъдването на желания, свързани с пътувания в чужбина, късмет, висше образование, религия, правни въпроси, авантюризъм и търсене на истината. Важно е да знаете, че най-силни са първите 8 часа от настъпването на Новолунието и затова именно в този период трябва да вземете лист и химикал и да напишете мечтите си на хартия.