Днес говорихте ли по телефона? А имахте ли нови имейли в пощенската си кутия? Вероятно докато четете тези редове, ще получите съобщение във Вайбър или Фейсбук или някое от устройствата, които ползвате ще започне да ъпгрейдва поредната система… Живеем в непрестанен информационен поток и стотици послания стават част от нашето енергийно поле ежедневно. Нищо чудно, че често се чувстваме преуморени, потиснати, лишени от енергия.

Знаете какво е усещането да разчистите натрупани вещи от мазето или дома си, нали? Вероятно ви се е случило и да раздадете  дрехи на приятелки или за благотворителност? Тогава гардеробите спират да се пръскат по шевовете и най-после започвате да виждате дрехите си. Странно как, но сте раздали дрехи, а сякаш имате повече неща за обличане. Усещането остава, докато накупите поредните купчини и пак съберете повече, отколкото ви е нужно.

Същото се случва и в останалите сфери на живота ни. Събираме бижута, кутии със снимки, спомени, купени от далечни места, вещи, които са ценни за нас. Колкото по-привързани сме към нещата, които имаме, толкова по-трудно нови хора, преживявания и случки влизат в живота ни. Как да разчистим полето си и какви са сигналите, че то има нужда от това?

-        Ако усещате, че буксувате, почистете дома си – отървете се от всичко, което не ползвате. Подарете го, изхвърлете го или го продайте. Пространството, което ще се отвори, ще ви помогне да се отпуснете и да се презаредите.

-        Ако имате нужда от нови контакти, почистете телефонния указател от номерата, които не сте набирали през последната година. Ако усетите, че не искате да губите нечий контакт, звъннете на въпросния човек до 2 дни. Ако не намерите време да го направите, смело натиснете delete. В случай, че имате какво да дадете или получите от тази личност, пътищата ви отново ще се пресекат.

-        При липса на бизнес предложения и нови проекти, почистете бюрото и пощата си от всякакви стари кореспонденции, договори и бумаги. Ненужното, което стои в полето, пречи на нови възможности да влязат в него. Все едно да се опитваш да сложиш кутия в препълнен шкаф, който не може да се затвори.

-        Махнете подаръците от бившите връзки, ако искате нова, вълнуваща любов. Всички снимки, вещи, бижута и разнообразни други неща пазят живи енергийните връзки с бившите партньори и теглят от вашата жизнена сила. Можете да продадете ценните неща и да използвате парите, за да отидете на екскурзия или да си подарите друго преживяване. Не напразно съществува традиция, когато някой почине, дрехите и вещите му да се раздават. Така близките се прощават с него и се сбогуват с нещата, които носят неговата енергия.

-        Изтрийте старите СМС –и. Всичко, което ви е нужно, стои в главата ви. Останалото задръства не само паметта на телефона ви, но и информационното ви поле.

-        Подарете най-любимата си вещ - човек няма как да върви напред, ако не се чувства свободен, а не е свободен, ако е привързан към разни неща. Аз самата често правя това – усетя ли, че някоя вещ ми става особено скъпа, бързам да се простя с нея. Познавам и много хора, чийто живот е поел в различна посока, когато са събрали сили да дадат нещото, което определят като най-ценно за себе си. Зависимостите (към кафе, сладко, телевизия, фейсбук, късно лягане и т.н.) взимат от личната ни сила. Същото правят и вещите. Усещането, че важният и истински ценният си ти, а не това, което притежаваш, умножава многократно силата ти да поемаш отговорност за живота си и да го случваш.

-        Почистете тялото си отвън и отвътре. Водата измива чуждата енергия от нас, затова това винаги, когато се прибирате след общуване с много хора или просто от многолюдни места, къпете тялото и косата си. Така можете да прекъснете енергийните връзки, които сте създали. От друга страна, няколко дни на вода и фрешове могат да ви заредят с нови сили и да ви помогнат да се освободите от токсините, които сте придобили.

-        От негативни влияния, свързани със завист, злоба и лоши мисли, отправени към вас, можете да се предпазите като се държите във висока вибрация и изпращате светлина и любов към хората, които срещате. Така образувате енергиен щит около себе си, който отблъсква и връща обратно към приносителя й всяка ниско вибрационна или лоша мисъл.

-        Пазете хигиена на отношенията – това, че някой, някога е бил част от вашето обкръжение, не означава, че вратата винаги ще бъде отворена към него. Научете се да се обграждате с хора, които са светли, искрени и чисти. Така няма ви се налага да се пазите от тези, с които общувате.

Позволете си да презареждате домовете, душите и главите си. Само когато се научите да пускате старото, ще отворите пространство за нови неща, хора и идеи в живота си. Промяната и развитието идват с новото. Всичко останало е боксуване на място или още по-лошо – регрес.

Желая ви да живеете с лекота!

С обич, Наталия