Стремиш да бъдеш по-добра, докато се лекуваш от раните от миналото и болезнените чувства на настоящето. Разбирам колко е трудно да изпитваш толкова голям натиск и затова реших да ти помогна и да сваля от част от товара ти. Може да не е много полезно, но знам, че направих всичко по силите си, за да ти е по-лесно. Това е най-доброто нещо, което мога да направя. Тук съм, за да те напътствам и да ти напомня, че без значение какво ще ми струва, няма да те оставя, както са направили други хора в живота ти.

Така че имам всички шансове да те мотивирам и да насърча. Ще ти помогна с проблемите ти, ще споделям тъгата ти и ще разбера всяко нещо, което не можеш да правиш повече. Може да загубя част от хубавите неща в живота си, но съм сигурна, че не мога да загубя теб. Усмивката ти след толкова тъжни много дни ме кара да подскоча от радост. Звукът на смеха ти след изморителния ден ме кара да продължа. Прегръдката, след като излизах от вкъщи и сбогуването ме уверяваше, че съм взела правилното решение. Няма нищо лошо в това да бъда с теб, макар че понякога наистина боли.

От няколко дни чувствам, че вече не си толкова топъл и радостен. Съобщенията ти стават все по-малко и по-малко и се чудя какво е станало, за да не ми пишеш. И като безкористно момиче, се събирам и те поздравявам щастливо. Да, това е болезнено и в повечето случаи е тъжно и самотно. Не мога да те загубя в този момент, но страхът от това да загубя себе си, ме убеди да се откажа. Именно защото да държим толкова много на някого може да се стигне до нараняване и двете страни и става трудно да се обичате изобщо.

Да обичаш някого може да бъде толкова красиво и болезнено. Избирането да обичаш някого с белези и рани и с други приоритети изисква много разбиране и смелост. И все пак, да обичаш някого, който е изпитал много болка, без да чака нещо в замяна, е безусловно и многообещаващо. Можем да плачем, когато ни нараняват, но когато обичаме някого, чувството на грижа и любов ще победи болката, защото не можем да си представим, че го губим.

Имаме свои собствени рани и несъвършенства, просто трябва да намерим правилният човек, който да ни помогне да се излекуваме отново.