Той може да се нуждае от теб, да те иска, да те желае до полуда, но дали те цени и обича?

Има огромна разлика между желание и отношение. Не бъркай страстта с любовта и не изгражда връзката си около тази илюзия. Толкова хора правят грешен избор, защото не знаят, а заслужават много повече.

Някой може да те иска заради тялото ти, което е трофей за него, аксесоар към душата му. Той може да те иска, за да поддържа добър статус в обществото, за комфорт. Това не е истинска любов, а използване за нуждите на егото.

В такива връзки обикновено хората са влюбени в идеята един за друг. Те са влюбени във идеализираните си версии, а не в истинския образ на другите. Гледат се един друг, но само взимат, а не дават нищо в замяна.

Привличането изчезва, успехът е непредвидим, а годините са неизбежни. Тези връзки са повърхностни и са изпълнение с много напрежение.

Ти ставаш предмет, а не си човек. Нещата са замени. Винаги можеш да си вземеш нещо по-добре и п-ново. Ако ти си вещ във връзката си, то ти не си себе си, а представяш една твоя версия, която е изпълнена с лъжи, за да те хареса той. Носиш маска, която е толкова блестяща.

Ако търсиш одобрение от него, то твоята самоувереност липсва и ще продължаваш да показваш само повърхностни качества. Винаги ще се опитваш да спасиш него, защото себе си не можеш, а той ще се прави на жертва, защото не е способен да се справи с проблемите си. Ако се чувстваш използвана или използваш половинката си, то вие нямате никаква истинска връзка.

Ако си се състезавала с други за половинката си и си го спечелила, винаги ще се съмняваш, чудейки се дали няма да се появи по-добра.

Ако връзката ти е основана на любов, тя е истинска, защото е дълбока. Основана е на здравословни граници, защото и двамата знаете стойността си и нямате нужда от одобрението на другия. Във връзката ви цари уважение и радост един към друг, както и доверие. Без уважение липсва и доверието. Без доверие няма любов. Без нея връзката винаги ще е празна и незадоволителна.

Връзките, основани на любов, са изпълнени с близост и страст, честност и красота. Те не само ти позволяват да си себе си, но и да растеш и преоткриваш себе си. Във отношенията, основани на его, никога няма да си достатъчна, колкото и да даваш от себе си.

Ако искаш да знаеш какво е истинска любов, си представи човека до теб без нищо. Ще го обичаш ли пак?

Той има ли силен дух? Знае ли какво е болка и как да се справи с проблемите си? Иска ли да се развива? Чувствителен ли е? Съди ли те? Знае ли кои са твоите слабости? Каква е тъмната му страна? Дава ли повече, отколкото иска?

Ако отговорът ти на всички въпроси е „да“, ти си щастливка. Ако той е „не“, си тръгни преди да е прекалено късно. Разбери кои са твоите ценности и какво искаш. Само тогава ще си способна да видиш истинската стойност на всяко едно нещо.