Дами, няма какво да се лъжем, понякога и ние самите не се разбираме, пък какво остава мъжете да ни разберат.

Доказателство за това са следващите признания на жени, които споделят кои са нещата, които тайничко харесват, но никога не биха си признали гласно, защото е неуместно, нескромно или защото се предполага, че на една жена не би трябвало да ѝ харесват такива неща.

1. „Харесва ми, когато ме заглеждат.“

Когато сме се облекли най-хубавата си рокля и косата ни е перфектно стилизирана, искаме целият свят да се обръща след нас. До известна степен ни харесва и подсвиркването от някоя преминаваща кола.

2. „Харесва ми, когато другите жени ми завиждат.“

На никоя от нас няма да ѝ стане приятно, ако други жени заглеждат половинката ни, но от друга страна, това ни изпълва с известно задоволство. Това се отнася и за останалите причини за завист.

3. „Харесва ми, когато мъжете флиртуват с мен.“

Няма какво да се лъжем – много флиртове бързо се превръщат в неловки разговори, от които бързо искаме да се измъкнем, но невинния флирт, като размяната на усмивки и погледи със симпатичния барман, ни кара да се чувстваме особено привлекателни и неустоими.

4. „Харесва ми, когато мъжете се карат за мен.“

Разбира се, че не искаме половинката ни да се кара с някого заради нас и особено пък да се сбие с друг човек, но много жени биха казали, че им харесва, когато мъжът им е готов да ги защити. Например ако някой пиян мъж тръгне да ни опипва или ни каже нещо вулгарно и неприятно, всяка жена би искала нейният приятел да се намеси.

5. „Харесва ми, когато мъжът не е пестелив.“

Повечето от нас могат и сами да си платят сметката в ресторанта или да си купят нов телефон, но все пак не бихме отказали да имаме мъж със стабилна заплата. Не само заради парите му, но защото цялото му поведение е различно – той ще е по-уверен, по-спокоен, по-самостоятелен, с повече възможности. Харесва ни, когато партньорът ни идва да ни вземе след работа, когато ни подарява цветя, когато изненадващо ни изведе на среща. И все пак много жени не биха си го признали, за да не ги обявят за меркантилни.

6. „Харесва ми, когато получа нещо безплатно.“

Няма значение дали някой ни е черпил питие, дали някой ни е платил вечерята, или дали са ни направили специална отстъпка – всички, и мъжете, и жените, обичаме да получаваме неща безплатно.

7. „Харесва ми, когато мъжът е уверен и настоятелен.“

Лошите момчета са много популярни сред тийнейджърките, но порасналите жени не си падат по безразсъдни мъже. Това, което търсим, е увереност и характер. Мъж, който не се предава и знае как да ни преследва... простете, да ни ухажва. Някои жени биха казали, че такова поведение не им допада, но тайничко нещо в сърцето ни трепва, когато знаем, че някой иска да се бори за нас.

8. „Харесва ми, когато имам двама обожатели по едно и също време.“

Това не означава, че искаме да имаме връзка и с двамата, просто ни харесва да знаем, че сме привлекателни не само за половинката ни, но и за други хора.

9. „Харесва ми, когато мъжът е леко старомоден.“

В XXI век етикетът не е толкова строг – жени отварят вратите за мъжете и обратното, на никого не му пука, ако ядете пицата или бургера с ръце, и все по-често двамата си разделяме сметката за вечерята. В същото време коя жена не се разтапя от кавалерските постъпки – да ни отворят вратата, да ни помогнат да се настаним в ресторанта, да ни държат палтото, за да се облечем. Тези старомодни жестове ни карат да се чувстваме като истински дами, които са високо ценени. Затова се надяваме кавалерите да не изчезнат напълно.