Не можеш да накараш някого да те обича. Можеш да чакаш и да чакаш, надявайки се, че ще се случи, но краят е познат на всички. Можеш да се опитваш да го впечатлиш, но да не получаваш отговор. Можеш да търсиш знаци в съобщенията ви и да се чудиш какво означават. В главата ти те винаги ще звучат по-романтични и красиви. Можеш да го защитаваш, да се надяваш, да се молиш и да си го пожелаваш, да му кажеш колко го обичаш и да му предложиш всичко, което имаш. И все пак, колкото и да го правиш, и да го повтаряш, не можеш да го накараш да се чувства по точно определен начин.

Най-трудната част от любовта е, че имаш избор. Избор кого да обичаш, но не и кой да те обича. Можеш да избираш колко ще се привърже сърцето ти и колко ще го чакаш. Имаш възможност и да избереш дали ще се надяваш, че той ще е твоят рицар на бял кон, или да се откажеш.

Но да прекараш живота си в чакане на онзи, в когото си влюбена, да те заобича, който не е сигурен дали си ТИ, дали има чувства, може да те съсипе. Наистина ли го искаш? Искаш ли да се убедиш в това?

По-добра си. Не си за него. Не заслужаваш това.

Когато някой те обича и той е Единственият, той ще знае как да го направи и да ти го покаже. Това няма да е любов, която ту е тук, ту я няма. Този мъж няма да те кара да чакаш, да се чудиш и да си играе с теб. Няма да трябва да се променяш, защото той ще се влюби в жената, която си.

Когато той също те обича, няма как да не разбереш. Няма да е нужно да търсиш знаци дали това е така, или не е. Не чакай човека, който не знае какво изпуска, а се наслаждавай на живота, докато се появи твоят принц на бял кон.

Нямаш нужда от мъж, който не е сигурен в теб. Търси онзи, който е готов да бъде с теб, с всеки твой недостатък, с всеки твой плюс. Търси онзи, който те иска, защото ти заслужаваш човек, който няма да се съмнява в теб и в чувствата си.

Истината е, че не е нужно да убеждаваш Единствения, че те обича. Не бива да го принуждаваш. Той ще го прави по свое собствено желание и ще те обича безрезервно.