Вместо да преследваш любовта, развивай обич към себе си

Защото не можеш напълно да разбереш любовта, която търсиш от друг човек, тъй като тя винаги ще изглежда непълна без обичта, която имаш към себе си. Култивирайки тази любов, ще овладееш изкуството да се грижиш за стойността си. Култивирайки обич към себе си, ще се гордееш със своята уникалност, но и ще се подобриш. Научи се да се наслаждаваш на живота си сама. Научи се да спасяваш нещо, вместо да го загърбваш. Любовта към себе си трябва да бъде основата на всяка друга обич, която ще изразиш към хората, защото ще служи като напътствие и контрол върху емоциите ти към тях.

Вместо да преследваш любовта, изгради стълба към мечтите си

Защото мечтите ти няма да се сбъднат сами. Именно те са тези, които трябва да бъдат преследвани, защото ще ти дадат прекрасни награди за усилията, които ще положиш. А любовта? Тя е нещо предопределено. Ще пресече пътя ти. Ще те намери в точния момент. Така че не се притеснявай за това. Любовта е вечна, но мечтите са ограничени във времето. Колкото по-скоро започнеш да ги преследваш, толкова повече неща ще постигнеш. Наслади се първо на наградите на мечтите си и след това изчакай подходящия човек, с когото ще ги споделиш.

Вместо да преследваш любовта, оцени тази, която вече си получила

Любовта на твоето семейство, приятели, роднини, колеги или който и да е друг. Които и да са хората, които наистина ги е грижа за теб, надявам се да отделиш време, за да ги оцениш. Наблюдавай как остават до теб. Наблюдавай как те подкрепят, вярват в теб и те насърчават в начинанията ти. Не губи тези хора. Отвърни на любовта им, вместо да губиш енергията си за другите, които всъщност не я заслужават. Хората, които наистина те обичат, ще ти помогнат да определиш как човек трябва да се отнася към теб. Те ще определят стандартите ти. Те ще определят правилния.

Вместо да преследваш любовта, намери своята цел

Пробуди страстта си, защото страстта поражда цел. Никога не губи огъня. Просто прави това, което обичаш. С каквото и да си надарена, не го имаш само, за да се му се наслаждаваш. Използвай го със специална причина. Пееш ли? Тогава може би гласът ти може емоционално да излекува онези, които чуят песента ти. Танцуваш ли? Може би грациозните ти движения предават енергията, която прави аудиторията щастлива. Пишеш ли? Може би думите ти могат да докоснат сърцата и да просветят умовете. Рисуваш ли? Може би цветовете на твоето изкуство могат да изразят това, което другите чувстват. Знаеш ли кое е магическо? Понякога страстта ти – твоят дар - служи като пътека за любов. Защото щом откриеш пътя си, си щастлива и заета с изпълнението на целта си.

И ще се изненадаш, че някой чука на вратата на сърцето ти, което показва, че е настъпило твоето време. Готова си за любов.