В последно време всички се страхуват да споделят на човека, когото обичат или харесват как точно се чувстват. Да, страшно е да разкриеш чувствата си, защото по този начин отваряш сърцето си пред някого, без да имаш и най-малка представа какво ще се случи, как той ще приеме това. Но защо винаги се фокусираш върху негативното?

Мислиш си: „Ами ако той не ме обича?”. А защо не приемеш факта, че той може би също те обича, но също като теб го е страх да си го признае. Да, не е лесно. Страх те е да не разбие сърцето ти, да не те нарани, да не те отхвърли. Но да не му разкриеш чувствата си е много по-лошо.

Да кажеш на някого как се чувстваш не те прави слаб. Напротив, прави те истински смел човек, който е готов да приеме както себе си, така и другия, както доброто, така и лошото.

Да, той може и да не чувства това, което ти, но в този случай, дай си време да почувстваш болката и се награди за смелостта, че си успяла да му кажеш истината. Не съжалявай. Винаги е по-добре да кажеш как се чувстваш, отколкото да криеш всичко в себе си.

Затова не позволявай на страховете ти да те спират. Да разкриеш чувствата си може да бъде единственият начин да спасиш отношенията си с този човек.
Помисли си за всички любови, които са приключили, не защото хората не са се обичали, а защото не са си казали на време колко много се обичат. А това е можело да спаси отношенията им. Да, никой не е съвършен, но винаги има начин да се върнеш при човека, когото истински обичаш. Трябва просто да му го кажеш.

Затова никога не се отказвай. Разкрий чувствата си пред човека, когото обичаш. Никога няма да разбереш как ще реагира той, докато не му го покажеш. Изправи се пред страховете си и ги преодолей. Често те са само в ума ти. А ако чувствата са взаимни, ще бъдеш най-щастливия човек на света. Да, може и да те заболи, ако те отхвърлят, но по-добре да те боли, отколкото да се чудиш как биха се развили отношенията, ако само имаше смелостта да споделиш какво чувстваш, нали така?

Запомни: имаш само един живот. Затова имай куража да следваш сърцето си!