Не си затваряй очите, когато той не спазва обещанията си. Не му намирай оправдания. Не приемай повтарящите му се извинения - защото не са извинения... лъжи са.

Не си затваряй очите, когато той те игнорира. Не чакай да дойде моментът, в който ще си на първо място за него - няма да дойде, щом досега не е дошъл. Не се подценявай и не му позволявай и той да го прави.

Не си затваряй очите, когато той ти казва, че му е нужно време, за да минете към следващата крачка. Човек или иска да бъде с някого, или не. Или е готов да му се посвети, или не. Той не е готов да се посвети на друг освен на себе си. И няма да бъде.

Не си затваряй очите, когато той се дистанцира от теб. Не се опитвай да си обясниш това с особеностите на характера му. Не е въпрос на характер. А на егоизъм. И на неспособност да ти даде любовта и близостта, които заслужаваш.

Не си затваряй очите, когато той ти казва, че си жената на живота му, но не ти го показва. Важни са не думите. Важни са делата. Важно е това, което прави днес за теб. А не това, което ти казва, че ще направи утре.