Няма смисъл да преследвате някого, когото не можете да хванете, независимо колко вълнуващо може да е преследването.

Прекарах целия си живот да измислям извинения за поведението на хората към мен, но в действителност нещата не са толкова сложни. Ако някой иска да бъде част от живота ви, той ще направи нещо по въпроса. Ще ви пише, ще отговори на съобщенията, ще ви пита какво ще правите в петък вечер. Ще полага усилия за връзката ви.

Една връзка не може да бъде процъфтяваща и здравословна, ако само единият върши цялата работа. И честно казано, този човек се чувства ужасно.
Отне ми цяла вечност да осъзная, че независимо колко си зает, разорен, увлечен в собствените си планове, ако наистина искаш да видиш някого, ще направиш така, че да се случи.

Ще си промениш графика. Ще предложиш да правите нещо друго, което не струва толкова пари. Ще направиш всичко възможно да прекараш време с този човек.

Когато това ми се случи за пореден път, се огледах около себе си, видях всички тези щастливи двойки и се запитах: Защо аз не мога да имам нещо такова?
Винаги съм осъзнавала, че заслужавам повече от това, което получавам, но тази мисъл не ме е спирала да се срещам с пълни загубеняци. И все пак, надявам се, че този път ще е различно. То е като да гледаш „Титаник“ отново и отново и да се надяваш, че този път вече няма да потъне – класическото определение за глупост. Обезсърчаващо е да продължавам да гледам как връзките ми се разпадат отново и отново.

Наистина ли съм трудна за обичане? Прекалено много ли е, ако искам да имам в живота си някого, който прави планове как да бъде с мен? Отговорът на тези въпроси е кристално ясен: няма значение. Дори да съм трудна за обичане, не бива да се примирявам с мъже, които не биха направили усилие. Трябва да чакам този, който ще ме обича, макар да съм трудна за обичане, който ще иска да бъде с мен, макар това да му причинява неудобства. Дори това да отнеме време и да се наложи да целуна няколко жаби – ще чакам, защото ще знам, че си заслужава. Време е да спра да измислям извинения за хората, на които не им пука за мен. Време е да намеря някого, който ще положи усилие и няма да се измъкне, когато нещата загрубеят. Няма да се задоволявам с поведение и отношение, които не ме устройват.

И ако не се интересуваш от мен, няма да си губя времето да те убеждавам в противното.

Автор: Неизвестен