В днешно време хората търсят партньор, сродна душа, своята “друга половинка”. Те се чувстват непълни, “единични” без онзи “специален човек” в живота си.

Но ти не си половина от цялотo... Никога не си бил половината от цялото.

Ти СИ цялото. Това е истинската ти природа.

Ако търсиш партньор или стоиш в една връзка, защото се чувстваш “половината” от едно цяло, защото се чувстваш незавършен, когато си сам, недоволен от самотата, уплашен от празнотата, тогава ти просто ще привлечеш партньор към своята сфера на нещастие, а основите на връзката ще са изградени върху тревожността. 

Открий щастието си вътре в себе си. Изгради си зона на щастието, в която да живееш. Открий радостта на усамотението.

Докато бягаш от самотата, винаги ще си самотен, колкото и да е претъпкан животът ти,... защото всъщност ще бягаш от себе си, а това е най-голямата болка от всички.

Открий радостта вътре в себе си. Бъди този, който винаги си търсил. След това, когато и ако си готов, позволи на друг скъп на теб човек да дойде при теб, в тази зона на щастие. Остави го да бъде с теб, да се забавлява, да остане, ако поиска да остане, и да си тръгне, ако поиска да си тръгне. Наслаждавай се на свободата му. Свържи се с него на дълбоко ниво. То е истинското.

Фокусирай се върху усещанията си. Осъзнавай кога си щастлив и кога не си, но не обвинявай друг човек за това, нито му приписвай заслуги за твоето щастие.

Помогни и на него да се научи да обича самотата си.

Може би ще го наречеш свой приятел, партньор, любовник. Може би ще се ожените, ще заживеете заедно, ще създадете семейство... А може би никога повече няма да се видите. В радостта от дълбоката връзка етикетите нямат толкова голямо значение, а бъдещето само ще се погрижи за себе си.

Ти ще открил другата половина вътре в себе си. И страхът от самотата ще изчезне...

Автор: Джеф Фостър