Има преживявания и предизвикателства, през които почти всяка жена преминава по време на бременността си. Но третото тримесечие е изпълнено с болки в гърба, неспокоен сън и ужасното усещане, че бременността сякаш никога няма да свърши. Разбира се, някои са безкрайно щастливи, че бебето ще се появи скоро, но ето как се чувстват бъдещите мами точно в този период:

 

Отмести се, кучко

Ако видите бременна жена да се движи към вас - отместете се. Ако я видите да се тътри по стълбите, отминете без коментар. Не питайте дали иска да седне в метрото, просто не задавайте този въпрос. Не махайте, все едно не е сигурна дали иска да седне. Просто се изправете и кажете: “Заповядайте!“ Това трябва да предложите на всяка бременна жена, но през третото тримесечие е най-необходимо. Много от тях усещат болка 24 часа в денонощието. 

Знаят, че „изглеждат огромни“ без да им казвате

Може да не осъзнаете, но в тялото на бременните жени се развива нов човек. Вместо да питате дали чакат близнаци, защо просто не ги похвалите? Защото някои от тях оцеляват цели два часа да бъдат в среща, докато всичко, което бебето им прави в самите тях и това е удивително.

Не повтаряйте, че трябва да поспят

Бременните жени са се събуждали милион пъти през нощта. Излиза, че опитвайки се да се чувстват комфортно в леглото, то краят на бременността е работа на пълен работен ден, а понякога и цяла нощ. А и често посещават тоалетната. Така че – какво значи сън?

Не създавайте допълнително напрежение

Убедени сме, че никоя жена, на която ѝ предстои да роди след няколко седмици не иска да чува реплики от типа на „Докато бях в операционната, някой ми открадна портфейла и телефона от чантата“. Това просто добавя страх към една вече доста стресова ситуация.

Не са виждали краката си дълго

Краката на бременните жени се променят доста около 26-ата седмица. Така, че не им казвайте в никакъв случай, че са наддали в тази зона!

Не ги докосвайте

Няма нужда да опипвате тялото на бременна жена, за да разберете кога ще се роди бебето. Ако се опитате да го направите, е възможно да се отнесат грубо с вас, при това без да съжалят и за миг.

Боли ги всичко

Има нормална болка, която се появява, когато не си бременна, но има и „О, това миниатюрно краче се врязва в гръдния ми кош и може би го раздра“ - болка, позната на всяка бъдеща майка. 

През мозъка на бременната жена минават много мисли

"Болезно ли ще бъде раждането?", "Какво ще стане, ако бебето не се обърне?", "Ами ако не ми хареса да съм майка?", Ще мога ли някога да се вляза в тези дънки, които си купих седмица преди да забременея?", "Трябва ли наистина да раждам в свят, пълен с несигурност?", "Ще разруша ли живота на първото си дете, ако имам второ?", "Какво ще стане, ако не спра да ходя до тоалетната?"... Въпросите, тревогата и страхът са безкрайни. Повечето жени са безкрайно щастливи, но знаем, че и много се изнервят от подобни съмнения, така че в никакъв случай да не ви минава през ума да задавате въпроси от този род!

Омръзнало им е да са бременни

Да, колкото и да е хубаво, бременните дами се чувстват така, сякаш бременността им никога няма да свърши. Имат усещането, че стават все по-големи и сякаш не им е останало друго, освен един огромен стомах.

Вслушвали са се във всеки съвет

Другите хора нямат магичното решение, което да ги накара да родят. Чували са такива съвети от деня, в който са обявили бременността си. Пикантното бурито не върши работа. Нито дългата разходка, нито акупунктурата или салатата от онзи странен ресторант, или сексът. Като споменахме това…

Не им е комфортно по време на секс

Могат да го правят, но дали го искат? Това зависи от всяка жена и от това колко възглавници ще са ѝ нужни, за да ѝ е удобно.

Бременните не са крехки като цветя

Да, изпитват болка и са уморени, но все още могат да вършат работата си. Жените в третото тримесечие често работят почти до термина си, а много от тях и до самото раждане. Така, че поздравете ги! Те го заслужават!

Не питайте кога ще родят

Тъй като отговорът е „Още не“. Всеки път!