Всички знаем, че дамската чанта е нещо като мини копие на самата теб. Вътре може да откриеш какво ли не. Често старателно я пребъркваш в търсене на конкретен предмет и се чудиш защо никога не намираш каквото ти трябва... Спокойно! Нормално! За разлика от мъжете ние сме си такива. Обичаме да носим със себе си дори на пръв поглед съвсем ненужни неща, но винаги с идеята, че трябва да сме подготвени и за най-неочакваното. И ето сега ще уловим заедно с теб този стремеж да предвиждаш нещата и ще го насочим в нова, неподозирана, любопитна и твърде полезна посока. Така че продължавай да четеш!

Летните пътешествия

Разбира се, че ще стане дума за тях! Все хубави места, на които да заведеш твоята чанта. Екзотични страни, родното море, планината или музейни обиколки из някоя държава, пълна с красиви исторически паметници... Пъстротата на лятото ни дава и пъстрота от възможности да прекараме приятно свободното си време. Едно обаче винаги се повтаря в тези преживявания и това е срещата с нови храни. Няма значение дали са екзотични, различни или просто приготвени по-друг начин, с непознати подправки и сосове. Може да ти се наложи например да ядеш повече сурови храни от обикновено или пък заради традициите в даденото място да наблегнеш главно на месо и тестени изделия. Пред каквато и кулинарна авантюра да се изправиш основното е, че стомахът ти може да не реагира добре на вкусовите приключения, които му създаваш. Обикновено в такива ситуации пътешествениците се „радват“ или на запек заради пътуването и промяната в храната, или на неспокоен стомах, диария, подуване, тежест, газове и киселини. Не ти се връзват тези „екстри“ с приятното прекарване на почивката, нали? Затова пак ще са върнем към твоя любима чанта и нейното съдържание. Защото в нея трябва да има винаги нещо африканско, малко и полезно, в червено-бяла опаковка, произведено в Германия. Това е кора от африканско дърво с името окубака. В аптеките ще го намериш като хомеопатично лекарство под името Окубака D6.

За историята и действието на окубака

Лекарството окубака е разработено от Немския хомеопатичен съюз. Малко хора знаят, но някои африкански племена го употребяват от десетки години. То е част от тяхната народна медицина. Окубаката е използвана винаги при срещи на племето с други племена, защото те не са знаели колко са добронамерени тяхните съседи или гости и каква храна, и питиета ще им поднесат. Така че окубаката ги е предпазвала от евентуално натравяне. В годините лекарството е доказало своето полезно действие специално в подкрепа на работата на органи като стомах, черва, черен дроб, жлъчка и панкреас. Незаменимо е при стомашно-чревни оплаквания след поглъщане на развалена храна, използва се при непоносимост към храни, както и при временни промени в храненето като пътувания на чужди места, справя се и с чревни инфекции с диария. На практика е приложимо при всякакво химично въздействие, което създава условия за натравяне на организма. Така че ако прекалиш с употребата на цигари, храни, които са силно обработени, може да го използваш. При нужда от прием на антибиотик окубаката също защитава лигавиците на червата от токсините в медикамента, така че да няма последствия за теб.

Защо окубака да е в дамската ти чанта?

На първо място защото си умна, предвидлива и обичаш удоволствията! Ясно е, че ако си на почивка в Португалия ще трябва да се насладиш на екзотичните риби в ресторантите и на сангрията, в Италия не може да минеш без питателната паста и тирамисуто, а някой екзотичен остров като Бали ще ти предложи още безброй непознати вкусове. Но тук не става дума само за екзотиката. За всяко посещение на ресторант или клуб окубака трябва да е в дамската ти чанта. Всяко излизане навън, покана за гости, парти, среща с приятели може да те изправи пред нови храни, нетрадиционно приготвени или прекалено пикантни. Понякога виновници за стомашния дискомфорт са не само храните, но и инсектицидите и пестицидите, които се използват в отглеждането им. Така че никога не знаеш с какво точно ще трябва да се справи стомахът ти, но това не бива да те лишава от приятните моменти с любимите ти хора. Окубака може да се използва и когато просто си прекалила с количеството на храната, коремът ти е подут, образуват се газове и храносмилането е затруднено.

Но добрата новина е, че няма нужда да чакаш признаците на дискомфорта и на раздразнения стомах. Окубака D6 може да се приема профилактично. Щом тръгваш на път, започни с 2 приема по 10 глобули на ден и не спирай през цялата ваканция. При нужда и оплаквания може да увеличиш приема на всеки час по 10 глобули до отшумяване на симптомите. И най-важното! Не забравяй твоето ново червено-бяло шишенце да бъде преместено и в онази чанта, която те съблазни вчера от витрината на любимия ти магазин.

Бъди усмихната и весела ваканция! Порадвай се истински на август!