Знаете ли, че Инстаграм е една от най-използваните социални мрежи в света? A знаете ли, че най-следваният човек в Инстаграм има 400 милиона последователи?
Кой е той?

Звездата на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо е свикнал да чупи рекорди на терена, но сега започна да го прави и извън него.

37-годишният футболист стана най-следвания човек в Инстаграм като надмина 400 милиона последователи в Instagram. През септември 2021 г. нападателят имаше 237 милиона последователи, което го направи най-следеният човек в приложението, бройка, която оттогава нарасна експоненциално за няколко месеца.
С 3242 публикации, той има средно 10 милиона „харесвания“ за всяка и следва само 500 потребители.
Роналдо, който отпразнува рождения си ден само преди няколко дни, благодари на всички свои фенове за пожеланията в популярната социална мрежа.

Най-следваните след него в Instagram са: Кайли Дженър е втора в класацията с над 308 милиона последователи, а Лионел Меси е трети с 306 милиона.

Що се отнася до Роналдо, той започна да получава и поздравления не само за рождения си ден, но и за поставения от него рекорд. Популярният телевизионен оператор Пиърс Морган сподели снимка със себе си и нападателя на Манчестър Юнайтед в Twitter. Той написа:

„Поздравления, че стана първото човешко същество, достигнало 400 милиона последователи в Instagram.”

Португалската икона ще се съсредоточи върху опитите си да помогне на борещия се отбор да си осигури място в четворката на Висшата лига до края на сезона и да стигне до края на Шампионската лига, преди да чупи още рекорди.