Емили Хелк споделя своята борба с рака на гърдата в снимки

През юли 2012 година лекарите на Емили Хелк от Ню Джърси й съобщават неприятната новина, че е болна от рак на гърдата. Всяка седмица след нейната диагноза Емили си прави по една снимка, като в края на това лято тя създава видео, което документира нейния личен успех. 
 
Едноминутното видео е безпристрастен поглед към нейната физическа трансформация. По време на нейното лечение тя трябва да обръсне главата си, да носи дренажни тръби и дори може да се види как губи телесна маса. Освен явните белези на болестта, Емили акцентира и върху емоционалните борби – тя рядко се усмихва на снимките.
 
„Чувствам се, не знам, като че ли отделен човек е на тези снимки, въпреки че някой от снимките са направени едва преди няколко дни. Чувствам, като че ли това момиче от снимките се е измъкнало доста невредимо от борбата, въпреки че понякога, когато гледам лицето й, се натъжавам“ - коментира Емили в своя личен блог.
 
Лечението на тази изключителна млада дама завърши в края на август и в момента е в процес на възстановяване. Къде в София може да се прегледате безплатно през месец октомври, вижте тук!